Gluténmentes hamburger zsemle, vagy mégse, jogosan háborodok fel?
Sziasztok, egy étterem gluténmentes hamburger zsemlét árul borsos áron, viszont azt mellé teszi, hogy a burgerükben lehet glutént tartalmazó feltét, valamint a keresztszennyeződéseket nem tudják kivédeni, majd oda írják szép szóval, hogyha glutén érzékeny vagy akkor ne gyere hozzánk enni te paraszt.
Értelme sincs árulniuk így ebben a formában, ha nem tudják biztosítani, hogy gluténmentes legyen a kaja is 100%-ban. Vagy csak kifejezetten egy bizonyos komplett termékre kellene szűkíteniük a kört. ( Lásd meki gluténmentes sajtburger. )
Már nem azért, de ez a vásárlók arcon köpése szerintem...
A sztoriban azt nem értem hogy miért kell ezen "felháborodni" meg úgy felhúzni magad mintha valami hú de komoly dologról lenne szó.
Jogi okokból mindenre rá kell írni ezeket a dolgokat, a narancslére is rá van írva hogy nyomokban mogyorót tartalmazhat. Nyilván nem tartalmaz glutént a sajt vagy a burgerhús. A gluténallergia amúgy sem olyan mint mondjuk a mogyoró, nem fogsz rohamot kapni és bedagadó torokkal megfulladni. A zsemle gluténmentes, a többire meg jogi okokból rá van írva, de nyugodtan eheted, semmi bajod nem lesz. Vagy ne edd, nem kötelező, de ezen "háborogni" mint egy komcsi nyugdíjas felesleges.
Nem jogosan.
Kerek perec leírják, hogy mi a szitu, ez így telkesen korrekt.
Szerintem Te simán csak az a típus vagy, aki szeret felháborodni valamin... Akármin.
Ez a kérdés egyáltalán nem a gluténról szól.
Azt írod, az üzlet gluténmentes zsömlét árul.
Felhívja a figyelmed, hogy a burger már nem biztos, hogy szintén glutén-mentes, mivel a felvágottak, egyebek terén nincs infója, hogy tartalmaznak-e glutént, vagy nem.
Vedd meg a zsömlét, és saját felelősségedre úgy és azzal rakod tele, amivel akarod. Ott veszel hozzá húspogácsát, és minden mást vagy éppen a hentesnél darálthúst, és otthon sütöd-főzöd-összerakod tetszés szerint.
Nem jogos, mert előre felhívták a figyelmed.
Amúgy azzal nem értek egyet, hogy aki gluténérzékeny az egyen nyugodtan itt, akkor sem lesz baja. Neki nyilván figyelni kell arra, hogy olyan helyen egyen, ahol garantálják, hogy az alapanyagok semmilyen formában nem érintkeztek gluténnal.
Köszi a válaszokat, egy részükből simán kisüt a suttyó hozzáállás, dehát mit vártam magyarország 2019...
Leírtam egy ellenpéldát, meki gluténmentes sajtburger, ott furcsa módon dolgoznak olyan konyhetechnológiával, hogy nem csupasz kézzel rakják bele a salit abba a buciba.
Ja, hogy napi egy gumikesztyű már sokba lenne ?!
Akkor kéremszépen nem kell boltot üzemeltetni.
Itt látszik, hogy milyen szinten van a magyar vendéglátás 95%-a.
Nem véletlenűl mondta annó egyik ismerősöm, aki HACCP rendszerekkel foglalkozik, hogy már több éve nem eszik étteremben.
Vedd be a gyógyszered, aludj rá egyet, aztán egyél valahol máshol.
Nem halsz bele.
Szerintem te csak simán szeretsz pattogni mindenen. Igen a meki az nagyon jó példa. Csakhogy ahol dolgoznak olyan dolgokkal amibe van glutén ott megvan a veszély. Ha nincs erre külön helyiség meg eszközök akkor mindegy. Azt hiszed ez a drága mekiben megvan? 😂😂😂😂
Ezek legalább figyelmeztettek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!