Miért mondják, hogy a tej "méreg"?
Merthogy nincs szüksége a szervezetnek rá elvileg. Az állatok is csak az első évben táplálkoznak, pl a tehén anya tőgyéből és utána nincs tápanyag tartalma. Nos állítólag ez van azzal a tejjel is, amiket mi iszunk.
A doboz tejet én sem tartom valami egészségesnek. Vagy háznál veszek kecsketejet,vagy a flakonos vagy zacskós tejet ami sajnos csak 2 napig jó de talán az több tehenet látott.
Narancsbőr a tejtől?? Az nem a narancstól van? :P
De komolyan: egyes tudósok azt mondják, hogy egészséges, mások azt, hogy nem. Évszázadok óta fogyasztja az ember, eddig senki se tudta bizonyítani egyik állítást se.
Manapság azért szokták mondani, hogy nem túl egészséges, mert a teheneket antibiotikumokkal meg mindenféle gyógyszerrel tömik tele aminek egy része a tejbe is bekerül.
Aki szerint a "dobozos" tej egészségtelen, annak fogalma sincs mi a "dobozos" tej... Mindössze annyit csinálnak, hogy a friss tejet hirtelen felmelegítik majd lehűtik egy bizonyos hőmérsékletre így "fertőtlenítve" azt. Ezzel eltűnik belőle nem csak sok rossz, de néhány jó dolog is belőle. Ártani semmiképpen se árt a hőkezelés.
Én elég sok tejet fogyasztok gyerekkorom óta és semmi bajom nem lett tőle, se laktózérzékenység se más. Ettől még másoknál okozhat problémákat ha az ő szervezetük másképp kezeli. Méregnek semmiképp sem méreg.
Hmm...szeretem veszélyesen élni:D
Méreg, nem méreg, még nem talákoztam olyannal akinek a tejtől lett beteg, max ha már lejárt.
Mielőtt jönnétek a laktóz érzékenységgel ennyi erővel a mogyoró, a fűfélék és minden más is méreg amire allergiás lehet az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!