Hol lehet kapni sült csicseriborsót?
Nagyon egyszerű elkészíteni, te is képes vagy rá.
Fűszeres sült csicseriborsó
Hozzávalók:
tengeri só
3 ek. szezám vagy más növényi olaj
1 konzerv csicseriborsó
1 ek. pl. cajun, indiai – chana masala, arab – ras el hanout, BBQ fűszerkeverék, vagy bármilyen fűszer ami kedvedre való.
Elkészítés:
A csicseriborsót leszűrjük és leszárítjuk egy konyhai papírtörlővel.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra és egy tálban alaposan összekeverjük a borsókat az olajjal, majd az általunk választott fűszerrel és sóval. Egyenletes rétegben egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és 45-50 percet sütjük (190 fokon vagy 170 fok + hőlégkeveréssel), amíg ropogós lesz.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tepsin, majd tálaljuk.
Kiegészítés:
Ras-el-hanout: illatos-borsos marokkói fűszerkeverék
Chana masala: savanykás-illatos indiai fűszerkeverék
Cajun: gazdag, aromás fűszerkeverék, a kreol konyha használja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!