El sóztuk a füstölt szalonnát ehetetlen lett. Mit tudok vele csinálni? Nem csak főzve fogyasztanánk.
Ehhez semmi pác nem kell.
A nyers szallonát besózod 3-4 napig áll. Ezután lemosod vízel és a hidegben szárad. Ezután lehet füstölni.
Ha sós akkor főzd meg vízben utána süsd meg
Szeretném idézni doboszoli válaszát egy hasonló kérdésben.
„doboszoli nevű felhasználó válasza:
Ha előtte kérdezel, jobban jársz!D)
De!
Megmenthető a szalonna.
Készíts egy fedőpácot, jó kézmeleg vízben, ahol 10 liter vízbe, 60 deka sót tegyél. Ebbe áztasd be a szalonnádat, két-három napra, hűvös helyen.
Miután a só a töményebb felől, a hígabb felé áramlik, a szalonna kb. egészségesen sós lesz.
Utána lemosni, szikkasztani, újra füstölni, vékonyan.
A későbbiekre:
Bármennyi sót tehetsz a szalonnára/húsokra, nem fog többet felvenni, mint amitől telítődik. Tehát nem kell számolgatni. A sózási idő(1-4 hét) letelte után, lemosni a sótól meleg vízben, majd betenni a fent leírt töménységű fedőpácba, min. 24 órára.
Utána szikkasztás, (kötelező, mert a víz, meg a füst kénessavat produkál, és az áru rém büdös lesz), majd füstölés, ami szintén némi hozzáértést kíván.
Megjegyzés: A fent leírtak alapja a gyakorlat, nem az "urban legend".
Sok sikert!
A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/9 Időpont 2012. okt. 25. 17:20"
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-prakti..
Elsózni nem lehet mert annyi sót vesz fel amennyi kell neki.
Mi két hétig hagyjuk a sózóban után lemosni langyos vízzel majd egy estét hagyjuk le csöpögni majd két nap és két éjszaka füst
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!