Van bármilyen felismerhető jele annak, ha a zöldség/gyümölcs rossz, ehetetlen?
Én mangosztánnal jártam úgy legutóbb, hogy belül tiszta penész volt, pedig kívülről semmi sem utalt erre:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__elelmiszerek__..
Persze avokádóval is jártam már pórul, de ott mondjuk azért nem feltétlenül kell kidobni az egészet, elég a megbarnult részeket levagdosni. Persze így is bosszantó nagyon, ha a gyümölcshús közel fele a szemétben landol...
#6
az a baj hogy azt vissza se nagyon tudod vinni, mert ráfoghatják hogy a levegőn amúgy is megbarnul pár óra alatt. Friss kókusszal szoktam úgy járni néha hogy ehetetlen tiszta lila a belseje, azt cserélik ha visszaviszem csak az is macera, de mivel 800-900 forint körül szokott lenni azért inkább visszaviszem.
Az avokádónál a tapintásán érezni. Nem puha, hanem poshadt, levegős, hálós lesz belülről, ha romlik, tehát teljen más mint a friss vagy egy kicsit puhább, érettebb.
A legtöbb gyümölcsnél szerintem egyértelműen látni, talán a citrusféléknél nehézkesebb, de tapintásra ott is meg lehet állapítani.
A zöldségeken meg szintén viszonylag gyorsan meglátszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!