Ettetek már gyömbért ala natúre? Én ma kóstoltam először életemben, megpucoltam, lereszeltem. Megfáztam, ezt ajánlották. Hát kb mintha tormát ettem volna.
Figyelt kérdés
Nem gondoltam volna, hogy a gyömbér ennyire csípős. Van valami más elkészítési módja megfázás ellen?2019. jan. 18. 20:26
1/7 anonim válasza:
Mézzel keverd össze, ha lereszelted, s hagyd állni. Akár egy heti adagot is elkészíthetsz. Napi két teáskanállal mehet belőle.
Kemény gyerekek fokhagymát is reszelnek hozzá, s úgy nyomják :)
illetve lereszelve vagy felszeletelve leforrázhatod teának, hagyd a vízben, amíg ihatóvá hűl, citrommal, mézzel ízesítheted.
2/7 anonim válasza:
Igen. Botrányosan rossz az íze. A tormát én speciel szeretem, de a gyömbér az borzadály.
3/7 anonim válasza:
Ahogy az elsö irta. Ha lereszeled, es ossze kevered mézzel, tegyel hozzà citromnak a levet is.
4/7 A kérdező kommentje:
Mézzel? Van itthon, köszi szépen!
2019. jan. 18. 20:48
5/7 anonim válasza:
Csípős. Az íze meg tömény. Jó megfázás ellen, akár teába is rakhatod, hogy ázzon ki.
6/7 anonim válasza:
Én, turmixba szoktam olyan nagy ujjnyi darabot beletenni.
Vagy teát főzök belőle és egy két decinyit egyszerre lehajtok.
7/7 anonim válasza:
Én is vagy mézbe kockázok gyömbért és citromdarabokat, állni hagyom egy fél napig legalább és azzal ízesítem a meleg teámat, vagy citromkarikákat és gyömbérdarabokat forrázok le egy lábasban, hagyom állni negyed órát, leszűröm majd langyosan megiszom. Ez mondjuk egy elég erős főzet lesz, de a megfázzással szemben is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!