Milyen kajához kell sok (tea) vaj? Meddig lehet tárolni fagyasztva?
1. A "lejárós" vaj még hetekig símán felhasználható minden fagyasztás vagy egyéb nélkül.
2. HA feltétlen fagyasztani akarod, azt is lehet, fagyasztva eláll fél évig garantáltan, de általában tovább is.
3. A vaj nem tud "megromlani" olyan értelemben, hogy beteg lennél töle, legfeljebb az íze változik meg és nem oylan finom.
Vajas, leveles tésztát készíts belőle, utána lefagyasztod, és sokáig eláll.
Csak előveszed, még töltöd tetszés szerint, és gyorsan kisütöd.
Keverd össze fűszerekkel, fagyaszd le, és frissen sült húsra, grillezett húsra kiváló fűszervajad lesz.
Kijevi csirkemellhez is jó.
Ferdinánd tekercs töltelékhez is kell vaj.
Ostyás sütibe sok kell:
Meg ami még eszembe jutott, az a keksztekercs, abba is kell, a krémjébe.
Fűszervajként tölteléknek is finom. Pl bagett fűszervajjal meglocsolva, kijevi golyók...
Vajas pogácsa, besamel mártás, vajas krém sütibe, vajkaramella,raffaello, kókusztekercs, ragacsos vajas süti... de szerintem simán le is fagyaszthatod ami nem kell. Én is fagyasztottam már le, szobahőmérsékleten kiolvasztod. Amúgy meg lejárat után is simán használhatod több hétig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!