Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy számoljuk, hogy hány...

Hogy számoljuk, hogy hány napos a kaja?

Figyelt kérdés

Aznap mikor megfőzzük, az az első, aztán másnap a második és így tovább nem? Tehát pl. a hétfőn készen lett kaja melyik nap három napos? A harmadik napján szerdán? Vagy úgy, hogy hétfőn készült, akkor kedden ami igaz a második napja, de mivel egy nap telt el a főzés óta ezért csak egy napos így csütörtökre lesz három napos?

(Ismerősömmel majdhogynem összevesztünk ezen :D )

2018. nov. 26. 00:41
 1/6 anonim ***** válasza:
56%

Hát én másnaposnak mondom azt a napot, ami után elkészült. Tehát akkor harmadnapos ebben az esetben szerda!

(De persze ha hétfő késő este megfőznék vmit, nem nevezném kedden másnaposnak.)

De lehet, csak értelmezés kérdése.

2018. nov. 26. 01:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Aznap amikor készül 0 napos, másnap 1 napos, szerdán 2 napos.
2018. nov. 26. 01:42
 3/6 anonim válasza:
100%
Nekem is szerdán még csak 2 napos :D
2018. nov. 26. 02:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Jobban értlemezve a kérdést nekem kétnapos illetve harmadnapos. (A kettő között van egy kis különbség :-))
2018. nov. 26. 02:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha 24 órája főztem, az nyilván 1 napos és nem kettő, de ez a 2. napja, így is mondható, nekem csak így van értelme.
2018. nov. 26. 02:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha hétfőn elkészült, akkor kedden reggel még csak 1 napos, de este már nyugodtan rámondhatod, hogy 2 napos kaja. És ugyanígy szerda reggel még csak 2 napos, de ha még este is ott díszeleg, akkor bizony már megért 3 napot!!!
2018. nov. 26. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!