Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért van az, hogy a zöldségek...

Miért van az, hogy a zöldségek gyorsabban párolodnak, mint főnek?

Figyelt kérdés
Pl a sárgarépa 15 perc alatt fő meg vízben, de 5 perc alatt megparolodik
2018. nov. 11. 10:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Csak tippelek, de szerintem a víz nagyjából 100 °C-on fő ilyen tengerszint fölötti magasságon, és a fövés után lesz belőle pára, ami telítődött állapotában kizárólag magasabb lehet 100 °C-nál, mivel ez alatt nem gőz lenne, hanem víz.


Mondjuk 130 °C-on meg szerintem bármi hamarabb megvan mint 100 fokon.. lásd kukta.

2018. nov. 11. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen lehet abban valami amit az első válaszoló irt :) koszonom
2018. nov. 11. 13:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!