Mit lehet csinálni batátából, ahol az édes íz nem hátrány, hanem előny?
Persze, recepteket keresni én is tudok, de ahol pl. krumpli helyett kell használni, ott az édes íz az étel komoly minőségromlását okozza.
Mire lehetne használni, hogy egy magyaros ízvilágot kedvelő ember is élvezze?
Múlt héten édesburgonyás lasagne-t csináltam. Bazsalikommal és borssal fűszereztem, és füstölt sajtot is tettem bele, így nem lett annyira édes. Hússal is lehet enyhíteni az édességét.
Pl. mustáros tarja nagyon finom édesburgonya pürével. Édesburgonya csipszet is adtam már köretnek. Vagy tepsiben sütve zellerrel, zellerszárral, rendes burgonyával, kelbimbóval is finom, négy öt gerezd fokhagymával meghintve.
Köszönöm a válaszokat.
Krumpli helyett nem alkalmas semmilyen formában, az édes íze miatt rosszak lesznek ezek az ételek. Kb. mint a füstölt kolbász megcukrozva. Ezért írtam ki a kérdést.
A hülye elnevezés (édesburgonya) miatt hozzák összefüggésbe az emberek a krumplival.
Ha mondjuk édeskáposztának hívnák (mivel ugyanúgy nincs köze a káposztához, mint a burgonyához), akkor nyilván sok ember lereszelné töltött káposztának meg savanyúkáposztának, és bizonygatnák, hogy ez bizony jó. (Hmm, most ötleteket adtam, majd levédetem a szabadalmat.)
7
Nem, nem tesz rosszat az ételeknek, mert az ellentétes ízek kifejezetten kiemelik egymást, ez így hat az agyban.
Évek óta nem ettem krumplit, édesburgonya viszont gyakran van itthon, többféle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!