Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit lehet csinálni batátából,...

Mit lehet csinálni batátából, ahol az édes íz nem hátrány, hanem előny?

Figyelt kérdés

Persze, recepteket keresni én is tudok, de ahol pl. krumpli helyett kell használni, ott az édes íz az étel komoly minőségromlását okozza.

Mire lehetne használni, hogy egy magyaros ízvilágot kedvelő ember is élvezze?


2018. okt. 27. 12:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Múlt héten édesburgonyás lasagne-t csináltam. Bazsalikommal és borssal fűszereztem, és füstölt sajtot is tettem bele, így nem lett annyira édes. Hússal is lehet enyhíteni az édességét.

Pl. mustáros tarja nagyon finom édesburgonya pürével. Édesburgonya csipszet is adtam már köretnek. Vagy tepsiben sütve zellerrel, zellerszárral, rendes burgonyával, kelbimbóval is finom, négy öt gerezd fokhagymával meghintve.

2018. okt. 27. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Brownie-t
2018. okt. 27. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Edesburgonyas gnocchi-t csinalnek fustolt sajtos szosszal.
2018. okt. 27. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Krumplipürét.
2018. okt. 27. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
A batátát NEM krumpli HELYETT kell használni, mert más íze van, de pl megszokott krumpliköret MELLÉ igen jó.
2018. okt. 27. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Krumplipüréként krumpli helyett is tökéletes. De akár krumplival vegyesen is el tudom képzelni pürének.
2018. okt. 27. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Krumpli helyett nem alkalmas semmilyen formában, az édes íze miatt rosszak lesznek ezek az ételek. Kb. mint a füstölt kolbász megcukrozva. Ezért írtam ki a kérdést.


A hülye elnevezés (édesburgonya) miatt hozzák összefüggésbe az emberek a krumplival.

Ha mondjuk édeskáposztának hívnák (mivel ugyanúgy nincs köze a káposztához, mint a burgonyához), akkor nyilván sok ember lereszelné töltött káposztának meg savanyúkáposztának, és bizonygatnák, hogy ez bizony jó. (Hmm, most ötleteket adtam, majd levédetem a szabadalmat.)

2018. okt. 28. 05:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Például édesburgonyapürét vajjal, hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és füstölt paprikával.
2018. okt. 28. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

7

Nem, nem tesz rosszat az ételeknek, mert az ellentétes ízek kifejezetten kiemelik egymást, ez így hat az agyban.


Évek óta nem ettem krumplit, édesburgonya viszont gyakran van itthon, többféle.

2018. okt. 28. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!