Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Házi kaukázusi kefír készítése...

Házi kaukázusi kefír készítése bonyolult?

Figyelt kérdés
Láttam hogy vásárolható kefirgomba, vagy kapszula és így házilag is készíthető kaukázusi kefír. Van valakinek tapasztalata? Melyik a jobb, melyik az egyzerűbb? Mi a különbség?

2018. okt. 23. 21:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Már nem emlékszem pontosan a menetre, de pofonegyszerű.

2,8-as tejbe bele kell tenni a gombát, csak kerámia vagy műanyag eszközöket szabad használni, hát nagyjából ennyi.

2018. okt. 23. 21:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van kefirgombám, úgy néz ki, mint a mini karfiolrózsa, szép fehér színű. Naponta le kell szűrni, utána lemosni langyos vízzel, de vigyázz, nehogy az erős vízsugár széttörje. Utána langyos tejjel kell felönteni (ne hidegg, mert megfagy a gomba) Azt hiszem fél évente kell szünetet tartani az ivásával, akkor csak annyi tejet önts rá, amennyi pont ellepi, ne hagyd 1 napnál tovább a tejet rajta, mert tönkremegy a gomba!

Kapszulát nem vennék, a gomba természetesebb. Bár lehet, hogy nem kell annyit foglalkozni vele, mint a gombával.

2018. okt. 23. 23:29
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én másképp csináltam házilag kefírt. Venni kell hozzá egy jobb minőségű bolti kefírt, meg tejet. Egy nagyobb leveses csészényi (én zárható leveses dobozt használtam) szobahőmérsékletű tejbe kell tenni kb. 2 ek bolti kefirt (a többit megeheted), majd szobahőmérsékleten békén hagyni legalább 1-1,5 napig. Utána fogyaszthatod is a kefiredet. Ha továbbra is készíteni akarsz, akkor 2 kanállal megint meghagysz belőle, tej, stb. és így kifogyhatatlan kefirforrásod lesz, csak a tejet kell megvenni. Ja, a tej az mindegy milyen, kivéve növényi tejek, természetesen.
2018. okt. 24. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!