Térfogat növelésére Nátrium-karbonát használnak?
A Nátrium-karbonát mosószóda?
Úgy olvastam hogy pékáruba is rakják vagy aszkorbinsavat használnak.
Térfogatnövelésre nátrium-HIDROGÉNkarbonátot használnak. Más néven szódabikarbóna.
Nátrium-karbonátot savanyúságot szabályozó anyagként használnak az élelmiszeriparban. Meg akár moshatsz is vele, ahogy tetszik.
Amúgy ebből mit akartál kihozni? Hogy mosóport raknak ételbe, vagy mi? :/ Mert az bizony ostoba feltétezés.
A nátrium-karbonát az a mosószóda.
A nátrium-hidrogén-karbonát (nátrium-bikarbonát, szódabikarbóna) na ezt használják a sütőporban vagy önállóan a süteményekbe, hogy felemelje, lazítsa a tésztát. Ez nem annyira lúgos, és jóval alacsonyabb hőfokon bomlik, mint a szóda.
[Amúgy 10 pontos kérdésként kérdezném azt a kommentelőt, aki a nátrium-karbonátot durva dolognak tartja a sütiben, hogy szerinte a szódabikarbóna a hő hatásra amikor a sütiben elbomlik, akkor szerinte mi keletkezik a szódabikarbónából??? :-)]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!