Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Baj, hogy mikor sütök kalácsot...

Baj, hogy mikor sütök kalácsot, akkor hamuzsírt rakok bele (Kálium-karbonát)?

Figyelt kérdés
2017. jún. 10. 14:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem nem baj.
2017. jún. 10. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

MIRE JÓ A HAMUZSÍR?

A fa elégetésekor keletkező hamu sok értékes ásványi sót tartalmaz, ezért a termőföldre szórva, otthon akár a virágcserépbe, a FÖLD FERTŐTLENÍTÉSE és „VISSZATÁPLÁLÁSÁRA” is alkalmas. Növényi kártevők FÉRGEK ELLEN is hatásos.

A faházak, fakerítések, kültéri FABÚTOROK ELSZÜRKÜLÉSÉT forró lúgos lemosással akadályozták meg. Így a fa megtartja kellemes, antik színárnyalatát.

Ugyanígy a BELTÉRI PÁCOLATLAN (nyers) BÚTORDARABOKAT, sőt a padlót is átsikálták vele. Visszaadta a fa mintázatát, eredeti fényét és a SZÚ ELLEN is védett.

A LEÉGETT EDÉNYEKEN is segít. A legjobb, ha egy kicsit forraljuk az edényben a lúgot.

Zsíroldó hatását az erősen szennyezett RUHAFÉLESÉGEK ÁZTATÁSÁNÁL és MOSÁSÁNÁL is kihasználhatjuk. A hamut ilyenkor 1/3 – 2/3 arányban felfőzzük és vásznon átszűrjük.

Használhatjuk GÉPI MOSÁSHOZ is. PATYOLATFEHÉRRE MOS!!!

MOSOGATÁSHOZ.

TŰZHELYTISZTÍTÁSHOZ.

FELMOSÁSHOZ.

CSEMPE és SZANITER tisztításához.

2017. jún. 10. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Azt olvastam interneten, hogy adalékanyagként használják a kalácsokhoz, ill. az élelmiszeripar is használja. Talán az E-kódja is E501ii?
2017. jún. 10. 15:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Na, újra itt a palacsintás kocakémikus
2017. jún. 10. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezentúl liszt helyett is azt rakj bele.
2017. jún. 10. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Ja, a palacsintakirály, aki mindennel tele akarja pakolni a palacsintatésztát, és aki még szerintem életében nem sütött kalácsot :D

Vagy beteg ember, vagy szimplán szórakozik a hülyébbnél hülyébb kérdéseivel.

2017. jún. 10. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Mi a baj azzal, ha telepakolom adalékanyagokkal a kalácsot, mivel amit a boltban veszel, abban is ugyanezek az adalékanyagok megtalálhatóak.
2017. jún. 10. 18:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Csak azt kell beletenni, ami belevaló...
2017. jún. 10. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

[link]


"Lazítóanyagként rendszerint hamuzsírt (káliumkarbonátot) vagy szalakálit használunk."

2017. jún. 10. 19:52
 10/12 A kérdező kommentje:
Hamuzsírt is lehet használni lazításra.
2017. jún. 10. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!