Miért is olyan egészségesek a zöldségek?
A gyümölcsök vagy gabonák, de akár még a tejtermékek is több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a zöldségek. Attól, hogy nem telítenek, nem fogok belőlük megenni ugyanannyi kalóriát, mint egy tál rizsből.
Egyedül a spenótnak látom értelmét, abban tényleg sok ásványi anyag van, nem csak egy óriási K vagy A vitamin bomba minden egyéb nélkül, mint a többi levél, vagy semmi, mint a többi zöldség.
Beírtam random az almát és a paradicsomot, az utóbbi nagyságrendekkel tápanyagdúsabb adott kalóriában... Most nem nézem át az összeset, de kutakodtam már és a zöldségek elég jók állnak tápanyagokkal, persze igen változóak. Ahogy a gyümölcsök is, a banánról pl. tudom, hogy hasznos lenne nekem, ha nem lenne olyan cukros.
Nem tudom, kinek mit jelent az, hogy egészséges... A zöldségek nekem kellenek, frissek, üdék, jólesnek. Van, akit segítenek a fogyásban. Nekem sok tápanyagot is adnak, ha elég sokat eszem belőlük, bár a többi ételemre ez fokozottabban igaz.
Köszönjük, leülhetsz, egyes.
Azért egészségesek,a beltartalmi értékük mellett, mert a rossttartalmuk megakadályozza az vastagbélpolip, majd abból a bélrák kialakulását.
A vérnyomást is szablyozzák rosttartalmuk révén.
A vércukorszintre is jó hatással vannak, a rosttartalmuk szabályozza a hasnyálmrigy működését.
És ott van még a klorofiltartalom, a vitaminok, temrészetes sók és cukrok, valamint az ásványi anyagok is.
Pont elég rostot lehet bevinni gyümölcsökkel, gabonákkal, hüvelyesekkel. Ad valami pluszt a zöldség?
Az, hogy leírod, ott van benne a vitamin és ásványi anyag és só...Mit kezdjek ezzel? (Kicsit vicces amúgy, hogy leülhetek, egyes nyitás után ilyen semmitmondó válasszal próbálod kiszúrni a szemem) Nem mondtam, hogy egyáltalán nincs bennük mikrotápanyag, csak nem győztek meg a számok.
Sajnos nem kaptam választ :(
Azt hiszem Dr. Greger könyvében olvastam, hogy mi is tudunk fotoszintetizálni, ha zöld leveleket eszünk és kimegyünk a napra. Hát, érdekes
7
A választ megkaptad, csak túl buta vagyok, hogy belásd: ennek megértéséhez szükséges lenne érteni is dolgokhoz.
Ugyanis a biológiai, táplálkozási tények még azok maradnak attól, hogy te azt mondod, hogy de nem is úgy van, mert szerintem blabla.
Hatos válaszoló vagyok, kérdező.
Tudod, az van, hogy aki nem tud semmit, annak súgni sem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!