Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért illetnek sok mindent...

Miért illetnek sok mindent azzal a jelzővel, hogy "friss"?

Figyelt kérdés
Eleve hogy lehet friss egy tengeri hal, ami már utazott 2000 Km-t? Nekem egy pékárú lehet friss, amit hajnalban sütöttek nyitás előtt, de annyi mindenre ráírják még. Áruházaknak, gyártóknak mit jelent ez a szó? Vagy ez csak amolyan pszichológia?
2018. szept. 17. 08:01
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
Mert friss állapotban gyorsfagyasztják.
2018. szept. 17. 08:27
 2/10 anonim ***** válasza:
59%
Milyen lenne: 2 napja aszalódó sertés karaj akciósan 1100 ft-ért. Én 1x megkérdeztem a Tesco húspultnál az eladót, friss a lapocka? Nem uram, több mint egy hónapos. Na azóta kussolok. Ha tetszik viszem, ha nem-nem.
2018. szept. 17. 08:34
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

Ez simán csak reklám és ezt általában nem figyelik az emberek.

Ez a bunkóság leginkább németből gyűrűzött be.

Ott is már régóta mindenre rányomják hogy friss, bio és natürlich.

Ott még a banán is friss és natürlich.

2018. szept. 17. 08:42
 4/10 A kérdező kommentje:
#3. Ne is mondd, ismerem, Németben egyes boltokban egy fej saláta 2 euro, vagy egy szem citrom, mert rányomják, hogy bio. Oké hogy ott magasabb a fizetés is, de akkor is irreális az ára. Itthon meg nem mernek kimenni az emberek a termelői piacra, pedig ahhoz képest még itt sincsenek ennyire elszaladva az árak. No de ez a friss... Még a magyar húsárúban sem bízok, hogy friss, nem hogy egy import áruban. Írta azt első, hogy frissen fagyasztják, na még szép.
2018. szept. 17. 09:10
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsónak ebben tényleg igaza van, itt kint élek, és amikor meghallom a reklámban hogy FRISS banán meg ilyen ótvar hülyeségek, az égnek áll a hajam!

Reklámfogás, mert a fogyasztó a friss, természetes, házi, stb. szavakra harap.

2018. szept. 17. 09:11
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

2000 km utazás utn simén friss, nem gyorsfagyasztott. Ha jégben jön, de nem direkt fagyasztva, hanem hűtve, akkor a hajnali fogás már este a tányérodon van.

Jobb helyeken.

2018. szept. 17. 09:31
 7/10 A kérdező kommentje:
#6. Mit értesz a jobb helyek alatt? Mert amire én gondoltam, amiknél az áruházakban ráírják, hogy friss, ott képtelenség, hogy hajnali fogás legyen pl. az északi tengerről. Még ha repülővel hoznák sem lehetne már friss, mert rengeteg idő míg hajóra, repülőre helyeznék, plusz az itthoni áruház leltárba vétele és felcímkézése is akár egy nap is lehet. Ezek átfutnak még a depón, nem fog neked egy hajnali fogás estére a tányérodra kerülni, mert nem tud bekerülni az áruházba azonnal. Addig is szerintem legalább kétszer olvadásnak indul. Ugyanez van az egzotikus gyümölcsökkel is, és még sok mással. A friss számomra az, amit most vágtak le, és még nem látott jeget sem.
2018. szept. 17. 09:49
 8/10 lencsefőzelék ***** válasza:
100%
Az volt már, hogy a pékáru rövid u?
2018. szept. 18. 00:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem, még nem volt itt nyelvtan náci, köszi :-)
2018. szept. 18. 06:57
 10/10 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

A nyelvtannáci egybeírandó! :)

Egyébként engem is irritál, hogy már szinte mindenhez odaírják, hogy friss. Néhány példa a Lidl legújabb (38. heti) akciós újságjából: friss füge, friss háztáji csirke, friss sertéslapocka, friss nyúl teljes eleje, friss harcsa halászlé harcsafilével, friss tengeri sügérfilé, friss árnyékhalfilé, friss sertés tepsitál...

2018. szept. 20. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!