Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kacsa májnak normális, hogy...

Kacsa májnak normális, hogy erős májszaga van?

Figyelt kérdés

Nem a sárga hízott kacsa máj, hanem kisebb, barna színű májat vettem és nagyon erős szaga van, még a kezemen is érzem miután megmostam. Ez normális, mindegyik ilyen? Olyan szép frissnek tűnt, nem hiszem, hogy romlott lenne.

Szerintetek?


2018. júl. 12. 14:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Meghoztad a kedvemet, ma veszek is kacsamájat. Finom úgy is, ahogy te etted, a legegyszerűbb módon, de nekem van pecsenye kacsamájra egy módszerem:

Előbb kisütöm a májakat serpenyőben. Majd a maradék zsiradékon karikákra vágott hagymát elkezdem dinsztelni, majd úgy a felénél hozzá adok egy kis mézet, és így pirítom tovább. A végén meglocsolom balzsamecettel és ezzel átforgatom a karamellizált hagymakarikákat.

Tálalásnál merem a májdarabok tetejére, és tarka borsot őrlök rá, illetve sót.

Köretnek finom, krémes burgonyapürét készítek.

2018. júl. 13. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
#11 voltam. Amíg a hagymát sütöm, a májakat kiteszem egy öblös tálba, és letakarom alufóliával azonnal, amint kivettem. A pihentetés amúgy is jót tesz neki, mint a steakeknél is.
2018. júl. 13. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 A kérdező kommentje:
Biztos finom így is, de mi vacsorára, hidegen ettük, a frissen sült kenyeret megkentem a libazsírral, amiben a máj sült, majd ment rá a sok finom májszelet.
2018. júl. 13. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!