Kacsa májnak normális, hogy erős májszaga van?
Nem a sárga hízott kacsa máj, hanem kisebb, barna színű májat vettem és nagyon erős szaga van, még a kezemen is érzem miután megmostam. Ez normális, mindegyik ilyen? Olyan szép frissnek tűnt, nem hiszem, hogy romlott lenne.
Szerintetek?
Meghoztad a kedvemet, ma veszek is kacsamájat. Finom úgy is, ahogy te etted, a legegyszerűbb módon, de nekem van pecsenye kacsamájra egy módszerem:
Előbb kisütöm a májakat serpenyőben. Majd a maradék zsiradékon karikákra vágott hagymát elkezdem dinsztelni, majd úgy a felénél hozzá adok egy kis mézet, és így pirítom tovább. A végén meglocsolom balzsamecettel és ezzel átforgatom a karamellizált hagymakarikákat.
Tálalásnál merem a májdarabok tetejére, és tarka borsot őrlök rá, illetve sót.
Köretnek finom, krémes burgonyapürét készítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!