Hogyan kerülhet az őszibarack befőttbe fémreszelék?
Figyelt kérdés
Vásároltam egy "Foodex" márkájú őszibarack befőttet. Megkóstoltam a levét, és eléggé fémes ízű volt. Aztán megkóstoltam egy fél barackot is, az üvegből, ami aránylag rendben volt. Kivettem még két fél barackot, és az egyikre rátapadva fel is fedeztem a fémreszelék két kis darabkáját. Vajon ilyen fémreszelék ázott a lében nagyobb mennyiségben és emiatt válhatott fémes ízűvé a barackbefőtt leve? Vagy talán lejárt szavatosságú - netán világháborúból visszamaradt - fémkonzervek átcsomagolásával készült a befőtt? Esetleg valamiféle szándékos mérgezéssel állunk szemben, hasonlóan a tejmérgezéshez? A befőttesüveg teteje feltűnően könnyen nyílt, általában késsel kell feszegetni, hogy engedjen a vákuum, aztán csavarható le a fedél, ebben az esetben viszont puszta kézzel és mindennemű előzetes késsel történő felpiccentés nélkül is könnyedén bontható volt a befőszt!2018. júl. 11. 21:36
1/2 anonim válasza:
Csomagolási fázis előtt már sorjás lehetett a konzervdoboz.
Amúgy a fémes íz nem bug, hanem feature.
2/2 A kérdező kommentje:
Értem, de itt nem konzervről van szó, hanem befőttről, ami befőttes üvegben van. Abba hogyan kerülhet fémreszelék?
2018. júl. 11. 22:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!