A bolti szalámik mitől "olyan" kemények? A nagy szalámigyárak használnak valami anyagot amivel elérik a keménységet? (pl. téli, turista)
Figyelt kérdés
2018. júl. 10. 12:24
1/7 anonim válasza:
A hústól. A nagy szalámigyárak húst használnak, amivel elérik a keménységet (is)!
2/7 anonim válasza:
Bizony, a hústól. Vegyük példának, hogy egy jól kiszáradt házi kolbásszal akár embert lehet ölni. A többi löttyedt f.s amit kapni a boltokban az meg nem étel.
3/7 anonim válasza:
Mert a szalámi attól szalámi, hogy szárítással készül. Szárítás = vízvesztés = keményedés.
A jobbak oda is írják, hogy 100 gramm szalámi mennyi húsból készül. Általában 140-150 grammból.
4/7 anonim válasza:
A sok zsírszalonna miatt is tartja a formáját , 70%-a az a többi ín idegek és némi hús ...
5/7 anonim válasza:
Ahogy előttem is írták.
Még csak annyit, hogy nagyon apróra van darálva és alaposan megtömve.
A házi szalámit meg nem lehet szépen, vékonyan szeletelni, mert durvára van darálva, lazán töltve és szeletésnél szétesik darabokra.
6/7 anonim válasza:
Megy az okoskodás szokás szerint a nagy "tudatosan étkezőktől".
A szalámi attól kemény, hogy ki van szárítva.
A turista egyébként nem is szalámi, hanem felvágott, nem is annyira kemény és száraz, mint egy téliszalámi.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. júl. 11. 15:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!