Miért penészednek meg egyből mostanában a kemény
sajtok?
Figyelt kérdés
Viszonylag olcsóbb árfekvésű sajtokat szoktunk venni kajákhoz. Régebben is így vásároltunk, és akkor nem penészedtek meg, csak egy hónap után esetleg.
Kb. az ezredfordulóig egész kerek sajtokat vettünk, a legolcsóbbakat, és azok is csak akkor penészedtek esetleg, amikor már alig volt belőlük.
Aztán elkezdtünk negyed sajtokat venni, mostanában meg csak 10-15 dekás szeleteket, de ezek az utóbbi 1-2 évben néha már 5 nap után penészesek lesznek a hűtőben.
2018. júl. 3. 06:08
1/6 anonim válasza:
A trappista félékre gondolsz? Abból már én is csak keveset merek venni. A jobb sajtok nem penészednek meg, mint pl. Pannónia. Biztos a minőségével függ össze, és talán a gyártási folyamatban, meg az összetételében változhatott az évek alatt.
2018. júl. 3. 06:16
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 anonim válasza:
A nyugati sajtok nem penészednek meg. Igaz, nem is olcsók. Trappistát már nagyon régen nem veszek, mert nagyon gagyik.
2018. júl. 3. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
3/6 anonim válasza:
Nemcsak penészes lesz, az állaga is fura, a pizzán, melegszendvicsen, tepsis ételeken a egy kemény. elrághatatlan valami lesz, nem olvad fel. A trapista sajtok minősége nagyon leromlott, még a legdrágább fajta is.
2018. júl. 3. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 anonim válasza:
Ha ugyanolyan típusú sajt sokkal hamarabb megromlik akkor ott inkább a hűtőre fér rá egy takarítás. Néha ki kell sikálni az egészet, mert azért könnyen megtelepednek benne a baktériumok meg hasonlók, főleg ha bármikor is kifolyt benne bármi folyadék. Szerintem pakold ki az egészet és sikáld ki, utána próbáld újra.
2018. júl. 3. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 A kérdező kommentje:
Tiszta a hűtő. Egyébként is egy kis külön tálcán vannak az ilyesmik, nem érintkeznek a polccal, a sajt meg a bolti papírcsomagolásban is ugyanúgy pár nap alatt megpenészedik, abba pedig nem jut bele a levegő sem.
A legtöbb sajt nálunk szépen elfolyik pl. melegszendvicsen, vagy rakott krumpli tetején. Ilyen célra nem érdemes drága sajtot venni, mert nem jobb annyival, szerintem.
Régebben is ugyanezt a kategóriát vettük, és akkor nem penészedtek meg ilyen gyorsan.
Köszönöm a válaszokat.
2018. júl. 3. 16:05
6/6 anonim válasza:
Amiket én veszek (gouda, masdaamer, 1500-2000 ft/kg), azok nem penészednek meg ilyen hamar (utána pedig elfogynak). A trappistáról már gyerekkoromban leszoktam, annyira változó volt a minősége, manapság nem tudom, az milyen. Olyan sajtot kell keresni, ami jobban működik, van azért választék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!