Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Nálatok általában hideg a...

Nálatok általában hideg a vacsora?

Figyelt kérdés
Több helyen olvastam, hogy csak hideg vagy gyorsan elkészíthető (virsli, melegszendvics, rántotta) ételeket esztek vacsorára. Nekem ez teljesen fura, mindig is azt ettük ami ebédre volt, ha elfogyott, akkor megfőztük a következő adag ételt aznap estére és másnap ebédre, akár vacsira is.
2018. júl. 1. 21:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

Gyerekkoromban tipikusan hideget ettünk este, fura volt számomra, mikor megtudtam, hogy sokan meleget esznek szinte minden este.

De ma már nagyon más az étrendem. Igaz, hogy a családi közös étkezés az ebéd, ekkor van a legtöbb fogás (próbálok egyszerűen főzni, de egyféle étel sosem elég, illetve akkor elfogyna az egész fazékkal kettőnknek), de nálunk szinte semmilyen hideg étel nincs (jó, amióta újra eszünk kenyeret és pogácsát, néha előfordul, évekig nem volt ilyen). Az ebéd maradékát esszük és/vagy rántottát, mikrós sütit, ilyesmiket. Kiegészítésnek mehet földimogyoró, de abból nem akarunk olyan sokat enni (15-25 dkg), hogy komplett étkezést adjon.

Nem mindig marad az ebédből későbbre, sokszor eszünk serpenyős zöldségételeket, az pedig túl kalóriaszegény.

S a páromnak napi egyszer fér be hüvelyes, úgyhogy akkor sem eszik vacsorára maradékot, valami más kell. De kenyér vagy főtt gabona mindig van itthon, az megteszi hideg ételnek egy kis sajttal.

2018. júl. 1. 23:10
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk nincs szabaly. Ettem en mar fott etelt reggelire is. Kedvtol fugg.

Nekem meg az a furcsa, hogy sok csalad ennyire beszabalyozza az etkezest. Reggelire csak tojas, muzli, vacsorara virsli vagy melegszendvics. Ugyanigy pl azt sem ertem, sokaknak miert szentsegtores, ha hetkoznapra van kedvem rantotthust kesziteni, nem pedig vasarnapra.

2018. júl. 2. 07:54
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én délután főzök,mert este járok dolgozni. Abból esznek a gyerekek és az apa vacsira. És én is mikor haza érek. Ugyanez a étel lesz másnap ebédre. Ha valami miatt nem sikerül meg főznöm, akkor párom dob össze egy könnyebben elkészíthető vacsorát. Pl főtt virsli, rántotta.
2018. júl. 2. 08:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Hideg a vacsora, hideg az ágy is.
2018. júl. 2. 08:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én családomban hideg vacsora volt a szokás, felvágott, kenyér, zöldség stb.

Páromék viszont napi két melegételt esznek, vagy az ebéd maradékot, vagy készítenek újat, úgyhogy én is rászoktam a meleg vacsorára.

2018. júl. 2. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!