Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hány g cukortól lesz jókedvem?

Hány g cukortól lesz jókedvem?

Figyelt kérdés

Általában úgy veszem észre, hogy ha cukorban gazdag ételeket eszem akkor utána boldogabb leszek, van valami “tudomanyos” magyarázat erre vagy csak bebeszélem magambak. És ha megszek mondjuk 100 g cukrot akkor jó kedvem lesz ?

Igen tudom: egészségtelen, kaloriák...(nem érdekel)

2018. júl. 1. 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Pálinkában nem tudom mennyi van ,de nálam 2 feles az átlag.
2018. júl. 1. 15:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Jojo de alkohol nelkül szeretnem bevinni (amugy nekem is 2,3 feles)
2018. júl. 1. 15:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Mivel a sejteknek energiára van szükségük, amit cukorból nyernek, ezért úgy ösztönzi az ember önmagát a cukros ételek fogyasztására, hogy örömhormont szabadít fel amikor cukrot eszel.

Ősidőkben amikor a fáról a nem édes és az édes gyümölcs közül is választhatott az ember, akkor úgy jutalmazta magát az ember szervezete, hogy a cukrosból egyen inkább, amiből több energiát nyer, hogy örömhormont szabadított fel.

Ezért evett inkább édes gyümölcsöt a fáról.

Manapság meg az élelmiszeripar cukroz agyon mindent, hogy rászoktasson az ételre. Viszont a túl sok cukor meg nem tud elégni a szervezetben, hanem zsírban lerakódik.

De hogy neked hány gramm cukor kell egyszerre, azt nem tudom, mert nem tudom F/N? hány éves? stb. vagy, de több tíz gramm cukronál csak akkor szabad többet enni egyszerre, ha épp sportolás után vagy, vagy korán reggel, amikor éjszaka kiürülnek a glikogén raktáraid. glikogén a tárolt cukor (glükóz) az izmokban.

Az izmokban tárolja a cukrot a szervezeted, hogy amikor munkát végzel, sportolsz vagy alvásközben onnan tudjon energiát szerezni.

2018. júl. 1. 15:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a hosszu valaszodat amugy lany vagyok 16 eves 60 kg es 170 cm
2018. júl. 1. 15:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Nyilván egyéni. Az én hangulatomra és főleg az erőnlétemre eléggé destruktív hatással van a cukor :) Úgyhogy én kerülöm.

A kedvemet semmi nem javítja, ami étel (leszámítva, hogy a finom dolgok kellemesek és éhesen általában jó enni), még a csoki sem, ez nálam valahogy nem így működik.

Tudományos magyarázatot biztos lehet kreálni, többfélét is. A cukor energia számodra, nekiesik a szervezeted, feldolgozza, elkerül a sejtekbe... Ennek simán lehet jó hatása.

2018. júl. 1. 16:37
 6/7 A kérdező kommentje:

Hat azt volt, hogy megettem kb.5 pert alatt tomenyen 100g kristalycukrot de barobira nem lettem boldog csak nagyon megfajdult a hasam. Es hogy miert csinaltam ?

Mert baromira akarok boldog lenni csakhogy drog/alkohol fuggo vagyok es most elvonora jarok, szep mi ? En hulye azt hittem majd egy kis cukortol jobb lesz..Ez a helyzet most nagyon nehez nekem..

2018. júl. 1. 18:32
 7/7 anonim ***** válasza:

No igen, sok anyaggal ez van: hiába esik jól egy kevés, a túlzás fáj, sőt meg is ölhet. Az alkohol is ilyen, a cukros, zsíros és mindenféle egyéb ételek is...

A mérték fontos.

2018. júl. 1. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!