Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Romlott házi tojás?

Romlott házi tojás?

Figyelt kérdés

Múltkor tükörtojást sütöttem és az egyiknek rossz íze volt. Szerencsére nem lett semmi bajom.

Most viszont megint találtam egy enyhén szagos tojást. Nem záp, mert az kegyetlen ez meg éppen hogy büdös kicsit.

Valami baja lehet a tyúknak? (Hütőben, mindentől külön volt tárolva a tojás).

2018. máj. 30. 10:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
a megzápulás nem 1 perc alatt megy végbe..
2018. máj. 30. 10:29
 2/11 A kérdező kommentje:
És mi idézi elő? Mert max pár napos volt az összes... És hűtőben voltak tárolva egy külön fiokban.
2018. máj. 30. 10:37
 3/11 anonim ***** válasza:
29%
Kezdjük ott, hogy tojást teljesen felesleges hűtőben tárolni, a boltban sincs hűtőben.
2018. máj. 30. 10:42
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés, hogy hol kell tárolni :) Hanem annak ellenére, hogy hűvösön volt és friss, mi a baja?
2018. máj. 30. 10:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha friss, akkor nincs semmi baja.

A tojásnak van szaga egyébként is, van, aki érzékeny rá. Pl. a nyers húsnak is jellegzetes szaga van, akkor is, ha nem romlott.

2018. máj. 30. 10:56
 6/11 A kérdező kommentje:
Akkor lehet hogy pl egy tyúk jellegzetes szagú tojást tojik a többi meg nem? Mert a többi tojás normális volt...
2018. máj. 30. 11:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges, hogy a házi etetésű tyúknak intenzívebb szagú a tojása? Én a boltihoz vagyok szokva, de egyszer elvállaltam a szomszéd bácsinak, hogy a felesége halotti torára én sütöm ki a rántott húst. Adott hozzá tojásokat, amire azt mondta, hogy ő mindig ugyanott veszi háznál és jók. Én viszont szagosnak éreztem, és nem mertem felhasználni, ezért inkább a szagtalan boltiból csináltam meg, de ezt nem mondtam el neki. Alapból én mindenben a házit részesítem előnyben, viszont néha nem tudni, hogy azokat a tojásokat mikor szedik ki a tyúkok alól, mert aki nem ezzel foglalkozik ipari mennyiségeben, csak eladja a szomszédnak, mert van épp pár tyúkja, az nem biztos, hogy biztonságos. Nem mindegy, hogy mikor szedik ki az állat alól, utána hogyan tárolják rögtön, tisztítják vagy sem. stb. Erre azért nagyüzemben jobban figyelnek. De még egyszer hangsúlyozom, lehet simán az etetéstől is intenzívebb szaga. De amit én felütöttem a szomszéd bácsitól ,az konkrétan záp szagú volt. A másik, hogy ha romlott a tojás, azt nyersen érezni a szagán, sajnos megsütve nem igazán jön ki a buké.
2018. máj. 30. 11:22
 8/11 anonim ***** válasza:

El tudom képzelni, hogy tényleg bejátszhat az etetés, de igazából passz.

Én évi párezer tojást használok főzéshez, mindig házit, általában 3-4 heteseket, azok között extrém ritkán van rossz, az a tipikus borzalmas záp speciel soha, de ahogy írták, az nem hirtelen lesz, hanem szép fokozatosan. Vannak szétfolyós, rossz, kissé büdös tojások, de egészen picit szagos (érzékeny vagyok az ilyesmire, normál ember még nem is érezné), gyanús tojások is, amik valószínűleg jók, de inkább feletetem a macskákkal, örülnek neki.

Házi tojásnál, ha rendesen, szabadabban tartják a tyúkokat, azért megtörténhet, hogy szokatlan helyre tojja a tyúk és később találják meg a tojást... Erre tudok még gondolni.

2018. máj. 30. 11:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Saját tyúkok és naponta szedjük a tojásokat, úgyhogy kizárhatjuk a lehetőséget, hogy régebbi a tojás. De azért köszi a tippeket. :)
2018. máj. 30. 12:37
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is küzdöttem ezzel a problémával. Teljesen friss tojás büdös. Már csak egyesével üthettem le a tojásokat a rántottához mindegyiket szagolgatva. Már azon gondolkoztam bsja vanba tyúknak és hogyan szűrhetném ki. Mire internetes keresgélés után jöttem rá hogy valamelyik gazfajtától lesz büdös. Abban az időben egy gazos területre engedtem ki őket. Ezt beszüntettem és megszünt a probléma
2018. máj. 30. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!