Romlott házi tojás?
Múltkor tükörtojást sütöttem és az egyiknek rossz íze volt. Szerencsére nem lett semmi bajom.
Most viszont megint találtam egy enyhén szagos tojást. Nem záp, mert az kegyetlen ez meg éppen hogy büdös kicsit.
Valami baja lehet a tyúknak? (Hütőben, mindentől külön volt tárolva a tojás).
Szerintem ha friss, akkor nincs semmi baja.
A tojásnak van szaga egyébként is, van, aki érzékeny rá. Pl. a nyers húsnak is jellegzetes szaga van, akkor is, ha nem romlott.
El tudom képzelni, hogy tényleg bejátszhat az etetés, de igazából passz.
Én évi párezer tojást használok főzéshez, mindig házit, általában 3-4 heteseket, azok között extrém ritkán van rossz, az a tipikus borzalmas záp speciel soha, de ahogy írták, az nem hirtelen lesz, hanem szép fokozatosan. Vannak szétfolyós, rossz, kissé büdös tojások, de egészen picit szagos (érzékeny vagyok az ilyesmire, normál ember még nem is érezné), gyanús tojások is, amik valószínűleg jók, de inkább feletetem a macskákkal, örülnek neki.
Házi tojásnál, ha rendesen, szabadabban tartják a tyúkokat, azért megtörténhet, hogy szokatlan helyre tojja a tyúk és később találják meg a tojást... Erre tudok még gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!