Az igazi fagylalt is fagyiporból készül?
Nem kell hozzá. De sokkal-sokkal egyszerűbb porból csinálni, mint főzött fagylaltot csinálni.
Míg a poros kb 20 perc fagyasztással együtt, a főzős több óra is lehet.
Amúgy a porból készült fagylalt nem feltétlenül rosszabb, mert kb ugyanaz van benne, mint a főzöttben, csak porított formában (tejpor,tejszínpor,tojáspor,gyümölcspor +adalékanyagok, színezék.)
Ilyenkor szokott az jönni, hogy minek adalékanyag meg színezék a fagyiba??
A kedves vásárló miatt! Melyik eper fagyit vennéd meg szívesebben? Amelyik halvány rózsaszín színű, vagy azt amelyik élénk piros? Nyílván az utóbbit. Mivel pl. az eper illetve sok más gyümölcs magától nem tud elég színt adni a fagyinak (hiába van benne akár 20-25% gyümölcs is), így a fogyasztó egy halvány rózsaszínre azt mondja, hogy abból ki van spórolva minden.De nem kell megijedni, mert manapság már pl cékla vagy bodzalevet használnak ilyen célra a jobb porokban.
Emulgeálószer is azért kell bele, hogy evés közben ne egy fagyos tejzsír darabba harapj bele vagy éppen ne karcolják fel a szádat a jégszilánkok.
Vásárláskor amikre figyelni kell:
Ha nagy halomban áll a jégkrém, és feltűnően olcsó és baromi nagy adag, illetve neon színű, azt kerüljétek.
Inkább fizessetek 250-300ftot egy gombócért, amit 2x annyi idő elnyalogatni, mint azt a nagy levegőgombócot! :)
Jó fagyizást mindenkinek!
Egy élelmiszermérnök.
Érdekesség amúgy:
Egy kiváló minőségű, magas gyümölcstartalmú fagyi önköltségi ára kb, 70-80ft/5dkg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!