Miért tartalmazhat egy csomó minden nyomokban diót vagy mogyorót?
Már régebben is egy csomószor olvastam dolgokon, hogy nyomokban diót vagy mogyorót tartalmazhat, de olyan termékeken is, amiknek semmi közük hozzá(ízben).
Ez, hogy lehet?
Vagy a gyárban nincs hermetikusan elzárva az a részleg, ahol ezen alapanyagok gyártása folyik?
Igen, mert nincsenek hermetikusan elzárva a gyártósorok, és egy gépet, berendezést több termékhez is használhatnak.
A mogyoróallergiánál pedig nagyon-nagyon kicsike mennyiség, akár egy mogyorót evett személy csókja, is elegendő ahhoz, hogy az arra érzékeny akár halálos anafilaxiás sokkot kapjon másodperceken belül.
Az elözöeket kiegészítve: mégha a gyártósorok külön lennének is maximális elkülönítéssel, elég, ha egyetlen ember átmegy a másik sorra, akkor már elvileg nem kizárt, hogy pici dió vagy mogyorószemcse átkerül és aki tényleg allergiás, annak elég egy porszemnyi adag is a rohamhoz.
Ezért biztosabb ráírni mindenre, ami estleg érintkezett ilyenekkel, hoyg akinek fontos, az kerülje el. Meg a gyártókat sem lehet utána felelöségre vonni, ha valami baleset történik emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!