Mit kezdjek egy csomó nyers libahússal (kb.4-5 kg)?
Vásároltam két mirelit libát (majdnem 8 kiló volt a kettő együtt). Vendégeim jönnek ma estére és megsütöm nekik a combokat, a mellehúsát és a májat. (Így is sokkal olcsóbban kijöttem, mintha külön vásároltam volna libacombot meg mellet.) Az ám, de marad egy csomó egyéb rész, amit nem fagyaszthatok vissza! Hétvégén jó lenne levesnek, ám addig meg nem áll el a hús a hűtőben.
Szerintetek az működne, ha egy kis sós, leveszöldséges vízben megfőzném a libahúst, mintha levesnek készülne, aztán kiszedném a húst akkor, amikor már majdnem puha? Ekkor leszedném a nagyobb húsdarabokat, félretenném a zúzával és a szívvel együtt, leszűrném a levest, visszatenném a húsdarabokat és viszonylag lassan elkezdeném főzni. Így a lé besűrűsödne, a hús vajpuhára puhulna. Addig főzném, amíg alig marad lé. Aztán ezt a lötyit betenném a hűtőbe és kikocsonyásodna (no meg a felesleges zsírt is le tudnám szedni hidegen róla).
Elvileg a kocsonya is eláll kb. egy hétig a hűtőben és ez a vastag cucc konzerválja a húst.
Aztán szombaton vagy vasárnap felhígítanám és lassan főznék benne leveszöldségeket.
Nyugodtan tedd vissza a fagyóba, kutyabaja nem lesz.
Gyakorlatilag 2 napra teszed be nem hónapokra és nem kezdett el romlani.
Amit a hentesnél veszel húst, lehet, hogy fagyasztott volt de nem tudod és simán lefagyasztod, mégis élsz, mint itt mindannyian.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!