Ti szívesen eszitek a bolti üzemi nevelt csirkéket?
" A magyar embernek erre van pénze" na hagyjuk már, hogy a magyar embernek mire van pénze...a cigi, alkohol, chips, kóla az jöhet de drágább,egészségesebb csirke isten ments.
Maradjunk annyiban,hogy a magyar embernek inkább erre van igénye.
Akinek valóban nem telik rá az egyáltalán nem is vesz csirkét!
Én is saját részre nevelem a csirkéket a kisszobában. A gyerekek azóta a lépcsőházbna alszanak, na de a csirkepaprikás, az rohadt finom, úgyhogy megéri.
Egy ideje gondolkozom a saját disznón is, de ahhoz nekünk is a lépcsőházba kéne költözni.
A linket inkább nem nyitom meg, de én huszonpár éve nem eszem nagyüzemi állatokat (az első 8 évben semmilyen húst sem és most sem fordul elő minden hónapban).
A nagyüzemi tejtermékfogyasztásomat pedig igyekszem minimumon tartani s ha tudom, elhagyni.
Nem ismerőstől származó tojásról szó sem lehet, előbb tartok növényi napokat, minthogy ahhoz nyúljak (ez a tojásra alapozott étrendemben nagy váltás, de azért nem áldozat).
Nekem így optimális.
Fontos tényező az is, hogy a bolti húst totálisan ízetlennek éreztem egész életemben. A csirkét mondjuk nagy ívben kerülöm, esélytelen, hogy valaha is vegyek akár házit, de évi egyszer szuper házi csirke van egy rokonnál, abból eszem.
Hihetelen, hogy az emberek többsége milyen szinten érzéketlen, és igénytelen arra, hogy mit töm a kis konzumidióta fejébe.
Szerintem mi gondolkodó emberek levonhatjuk a tanulságot a válaszokból.
De foglalkozok velük, mert miattuk van ez az eszméletlen kegyetlenkedés az állatokkal. Komolyan mint a középkorban. Szerencsére azért arra fele haladunk, hogy egyre szigorítják a dolgokat. Egyáltalán nem lenne baj hogy 2-3x annyiba kerulne (es ez lesz a jovo) a csirkehus, akinek nem lenne ra penze enne disznohust, vagy tartana csirket (ha olyan helyen el)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!