Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért erősebb a kotyogós...

Miért erősebb a kotyogós kávéfőzővel főzött kávé, mint az elektromossal?

Figyelt kérdés
Mindig erősebbnek érzem a kotyogós kávét, mint a többit. Kb mennyi egy adag koffeintartalma?

2018. ápr. 7. 12:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor láttam elektromosnál, hogy olyan kis tölcsér volt a zacc-ban. Sztem a víz ha talál utat, hamar átfolyik a kávén. Kotyogósnalál alúlról megy felfelé, lassabban, egyenletesebben oldja a kávét. Talán ezért erősebb.
2018. ápr. 7. 13:45
 2/5 anonim ***** válasza:
81%
# 1-es megfigyeléshez csatlakozva: Valóban, azon a kis tölcséren át folyik rá a kinyomott forró víz a szűrőbe töltött kávédarálék közepébe, ott kis gödör is keletkezik, de a széli részeken feltehetően alig megy át víz, vagyis a kávéból nem mosódik ki megfelelő mennyiségű hatóanyag.
2018. ápr. 7. 14:08
 3/5 anonim ***** válasza:
82%
Mert csak egy nagyon drága elektromos kávéfőzőgép tudja akkora nyomáson kinyomni a kávét, mint a kotyogós.
2018. ápr. 7. 14:14
 4/5 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ez nem feltétlenül van így. Ha elég finomra van őrölve a kávé, akkor az elektromos is tud bitang erőset főzni. Anyámnak otthon kotyogósa van, nekem elektromos. Na nem egy csúcstechnikás szerkezet, csak egy Szarvasi Espresso(15 Bar).

Mégis mindig megkapom anyámtól, hogy állati erős a kávé amit főzök. Magam darálom a szemes kávét, és sokkal finomabb szemcséjűre, mint amilyen a boltban vásárolható őrölt kávé.

2018. ápr. 7. 15:30
 5/5 anonim válasza:
Úgy gondolom a víz lassabban melegedik fel a kotyogósnál, de lehet nagyobb hőt is kap, lassabban folyik át? Az elektromosnál pedig a fűtőszál gyorsan felmelegíti és egyből le fő, villám gyorsan átpaszírozza a vizet, kevesebb hővel?
2018. ápr. 8. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!