Kotyogós kávéfőzőben nem főtt le a kávé, csak sokáig kínlódott, és a végén a víz is eltűnt belőle, mi lehet az oka?
Nem régi, nem ment tönkre benne a gumi.
Kb egy éves kávéfőző, a gumi is teljesen jó állapotban van benne, minden mosogatásnál átmosom.
Hallottam a hangján is, hogy nem olyan, mint máskor, és szokatlanul sokáig kínlódott.
Aztán meguntam, kicsit vártam, hogy kihűljön, szétszedtem, és a víz is elpárolgott belőle.
Ez látszott is menet közben, gőzölt, de a végére csak fél centi magasságban állt a kávé, holott tele kellett volna lennie a felső résznek.
szétszedtem, kimostam, lefőztem egy új adagot, mert kávézni csak kell...
és minden gond nélkül lefőtt.
Főzz le benne egy adag ecetes vizet (legalább fele-fele arányban víz és ételecet), üres kávétartóval. Aztán alaposan öblítsd át, akár lefőzhetsz egy adag tiszta vizet is benne. Valószínűleg túltömted a kávétartót, és talán a víz is kevés volt benne, akkor is csinál ilyet, vagy nem volt rendesen rátekerve a felső rész, és oldalt a résen párolgott ki a víz nagy része.
Vízkőmentesíteni nem árt úgy havonta-kéthavonta egyszer, attól függően, mennyit használod, az ecetes átfőzés a legegyszerűbb és legolcsóbb módja.
Szia!
Szarvasi kotyogó vagy valami más?
-,ha Szarvasi akkor vettél e bele mostanába gumit ,szűröt?
-,ha valami más márka nekem szinte rendszeresn csinálta hogy nem főt le a kw ugy,hogy ki is dobtam.
Szarvasinak egyetlen egy tulajdonsága van hogy ha szűrőt ,tölcsért,gumit cserélsz csak a gyárit fogadja el különben hajlamos arra hogy nem fől le!
Ok : tölcsér pár mm el rövidebb lehet a vége pedig nincs jol eldolgozva rostás a tölcsér vég
- gumi igazán picit de vékonyabb...
Nem szarvasi, az edigital-tól rendeltem, kis gagyi, de amúgy szép.
Utólag én is arra jutottam, hogy nem tekertem rá rendesen, és így az összetekerésnél gőzölt el a víz, fentre már nem tudott eljutni.
Nem tömöm meg, mert pár napja írtam ki egy kérdést, egy nagyon apróra darált kávét kaptam ajándékba, és olyan zaccosra fő le, hogy élvezhetetlen. Ennek kiküszöbölése végett nem is teszem tele, csak lazán.
Utána meg filterpapíron átszűröm.
Kissé macerás, több idő lefőzni, mint amíg élvezi az ember a kávét, de ez van.
Ezektől függetlenül egy ecetes főzést beiktatok, az sosem árt.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!