Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ti mennyi etelt dobtok ki?

Ti mennyi etelt dobtok ki?

Figyelt kérdés
Annyira bosszant, de majd minden heten akad par dolog, ami megromlott, vagy lejart regen. Nem fozok sokat, megis mindig marad egy keves. Ugy bant. Nalatok is marad felesleg rendszeresen?
2018. ápr. 3. 13:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Nem sokat.

Főtt ételt soha. Simán megesszük akár 3 napig is ugyanazt.

Ha meg előre látom, hogy túl sok, nem fog elfogyni, akkor fagyasztok le belőle. De ilyen nem nagyon szokott lenni.

Ami romlandó, abból nem raktározok be, inkább gyakrabban veszek frisset.

Egyedül a sokáig elálló vagy szavatosság nélküli dolgokból van otthon több, pl. tészta, cukor, liszt, halkonzerv, stb.

2018. ápr. 3. 13:13
 2/13 anonim ***** válasza:
84%

Kenyeret rengeteget dobtam ki. Anyóssal élünk, én vásárolok és két naponta fent volt a listán a kenyér. Csak ő eszi, de a másnapos már nem jó neki. Két hétig gyűjtöttem a kukából az általa kidobott kenyeret. Aztán megmutattam neki és közöltem, higy én kenyeret többet nem veszek, oldja meg magának. A gyereknek tartok itthon elősütött zsemlét, annak kb 2 het a lejarati ideje, nem kell kidobni.

Amúgy menüt írok és listával vásárolok, így csak az van itthon, amire szukseg van es amit fel is fogok használni, így semmi nem megy pocsékba. Az élelmiszer adagokat elég jól ki tudom számolni, így maradék is csak ritkán van, az meg mennyiségtől függően megy élelmiszer adománynak vagy elviszem egy ismerősömnek, aki mindig örül neki.

2018. ápr. 3. 13:20
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

Gyakorlatilag semmit, legfeljebb ami valaki tányérján marad pár falat.

Egyrészt nem veszek egyszerre sokat semmiböl, másrészt legalább egyszer hetente végignézem, mi az, ami lejárófélben van.

A maradék kajákból meg vagy valami mást készítek a következö egy-két napban (feltéve, hogy nem akarja valaki megenni úgy, ahogy van), vagy ha több, akkor adagokra osztva lefagyasztom, így hosszabb ideig eláll.

(Mellesleg a gyerekek borzasztóan élvezik, amikr "maradékevés" van, azaz a fagyasztóból mindenki válogathat valamit, amire éppen kedve van, de mindenki más-mást ehet)

2018. ápr. 3. 13:30
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk a szerves hulladék leginkább zöldségek és tojás héja, de tervezem, hogy ezeket komposztálni fogom. A száraz kenyeret és a nagyobb csontokat általában ismerősnek adom (malacnak, kutyának viszi). A húsos ételek maradékát (ha van ilyen nagy ritkán) és a csirkecsontokat a macskáim kapják. Nagyon ritkán dobok ki ételmaradékot. Ha valami tartós élelmiszernek lejárt a szavatossága, azt is az ismerősöm viszi el, az állatainak még oda tudja adni.
2018. ápr. 3. 13:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nagyon ritkán fordul elő.

Főtt ételt szinte soha.

2018. ápr. 3. 13:47
 6/13 anonim ***** válasza:
87%
Ha marad, megesszük vacsorára, vagy másnap, de ma pl harmadnapos húslevest ebédeltem és semmi baja nem volt.
2018. ápr. 3. 15:03
 7/13 anonim ***** válasza:
82%
Nem szamolom, hetente valamit biztos, de altalaban annyit fozunk amennyit aznap ketten megeszunk. De ha valami megmarad es ki kell dobni, nem csinalok lelkiismereti problemat belole, nem azert eheznek mashol, mert en kidobok egy 3-4 napos, masfel adag tesztat.
2018. ápr. 3. 15:36
 8/13 anonim ***** válasza:
47%

Évente van 1-2 paradicsom vagy cukkinivég, ami megpenészedik. Esetleg pár kanál elfelejtett lekvár. Ennél picit több a gyümölcs, 3 láda alma heti 2 válogatással is problémás, hopp, már szét is rohadt egy jonatán (legközelebb befőzöm szinte az összeset az elején, mert ízre jó). Más nincs.

NAGYON zavar az ételpazarlás, az embernek pedig amúgyis sokat kell ennie, nem is unjuk, amit főzünk, mélyhűtőnk is van, be is tudunk főzni ezt-azt, nem főzök irdatlan mennyiséget, ami ne fogyna el... Még amikor 3 kiló gyűrűs tuskógombából készült pörkölt (nem én voltam) s egy ember ette, akkor sem kellett kidobni semennyit, bár csak a mélyhűtő miatt.

Készételt szerintem soha nem dobunk ki. Megesszük.

2018. ápr. 3. 15:59
 9/13 anonim ***** válasza:
84%
Oh, kifeledtem a megkukacosodott lisztféléket. A gabonalisztek elfogynak hamar, de ha nem eszem valamelyik maglisztet, azzal megtörténhet. Ez még évi fél kiló, de most már tudom, mi nem fogy el és nem veszek olyat.
2018. ápr. 3. 16:01
 10/13 anonim ***** válasza:
55%

Olvasom a hozzászólásokat... A szerves hulladékot nem vettem figyelembe, hiszen az nem étel, de azt komposztáljuk :) Mindig is évi 4 kukányi hulladékunk volt maximum, ennek fele tojáshéj, mert azt nem komposztálhatom, túl sok.

A kenyér nálunk az, amiből egy morzsa sem marad. Megsütjük, pár napon belül elfogy, a végén pont olyan, mint az elején, de ha nem tetszene, akkor is jó lenne bundáskenyérnek.

Mi még egy rokon hulladékából is hozunk, neki valamiért szokott maradni rizseshús s ideadja a csontokat is, a macskák odavannak érte (persze csak az aprókért, a nagyokat kiszedem és kidobom). A macskák miatt nem kell kidobnom a gyanús, de még nem igazán büdös tojást, ami azért heti 70 tojásnál (amiket akár 1 hónapig tárolok a szekrényben, mert máshogy kifogynék belőlük, háztól veszem és nincs mindig elég) évi párszor előfordulhat.

A párom remek konyhamalac, ez is segíti a hulladékminimalizálást, bár én se vagyok rossz.

A tányéron nagyjából soha nem hagyunk semmit, de ha mégis, hűtő és legközelebb elfogy.

Na, azt hiszem, eleget írtam így 3 hozzászólásban, de jutottak még eszembe dolgok.

2018. ápr. 3. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!