Melyiknek a héja van vegyszerrel kezelve?
Többször látom egy bolti citrus címkéjén, hogy teszem azt a citrom héja nem használható fel fogyasztásra, mert valamivel mivel kezelték.
Honnan tudhatom egy piaci narancsnál, hogy belereszelhetem e az ételbe ?
Van erre valami nagyon szigorú jelzési kötelezettség ?
Mindegyik kezelt megnyugodhatsz, még a bio is.
Lehet nem a termelő kezeli.
A szélnek hiába mondod, hogy a te kertedbe ne fújja át a szomszéd permetszerét. Vagy az esőnek, hogy mielőtt leesik, tisztitsa ki magát.
Amugy is a BIO csak egy nagy lehuzás.
#5-ös
Nem a permetszerre gondoltam, hanem a szüretelés után kezelik valami anyaggal. Gondolom valami tartósítás miatt, rothadás ellen, vagy valami ilyen lehet a háttérben.
Bio, bizonyám :)
Ötös, mindenkinek meglehet a maga világnézete, de ennyire ne hangoztasd, amihez nem értesz.
A bio földek csak akkor kapnak bio tanusítványt, ha olyan messze vannak a szomszédtól, hogy nem tudja a szél átfújni a permetszert. Meg van adva a hivatalos távolság, többek között. Ennél jóval szigorúbb követelményeknek kell megfelelniük.
Az eső pedig kéhrlekszépen szűrt, tiszta víz. Annál tisztább nincs , mint ami a felhőből "kiesik". Ami szennyeződést összeszed lefelé menet, az elég nehezen hasonlítható ahhoz, ami egy átlag gyümölcsre egy átlag napon rákerül. Nem csak permetszerek, hanem amivel még pluszban kezelgetik a szállításhoz.
Emellett ha össze is kenődik bármivel egy bio gyümölcs, akkor is tisztább, mint a többi. Sokkal. Ha drágállod, nem kell megvenni. De sületlenségeket sem összehordani :D
Hogy konstruktívan is válaszoljak a kérdésre, én is azt olvastam, hogy a sok vacak beleivódik a narancs és citrom héjába, de simán még a belső fehér hártyába is.
Bioval nem lesz ilyen gondod, azt használhatod nyugodtan, de azért mosd meg, nehogy megedd, amit az esővíz ráhordott ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!