Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miben különbözik?

Miben különbözik?

Figyelt kérdés
Miben különbözik a fehér kenyér, zsömle, kifli a teljes kiőrlésűtől? Mik az előnyei és hàtrànyai? Ha elhagyom a fehér dolgokat (persze màs kaja odafigyelésével is) és àttérek teljes kiőrlésűre fogyhatok?
2018. febr. 28. 15:01
 1/3 anonim ***** válasza:
57%
Nem fogsz fogyni, csak a bélműködésed lesz jobb (egészségesebb) a korpa miatt.
2018. febr. 28. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A fehérlisztből készült pékáruk gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, ezáltal gyorsan megemelik a vércukor szinted, majd hirtelen újra leesik - éhes leszel.

A teljes kiőrlésű viszont lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, ezáltal a vércukor szinted lassan emelkedik, majd lassan esik vissza, később leszel éhes. Tovább van telítettségérzésed, főleg ha jó minőségű fehérjét is fogyasztasz mellé. Kevésbé valószínű, hogy hirtelen falási rohamok törnek rád.

És mellesleg az is igaz, hogy teljes értékű gabonából van, több vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak a tk élelmiszerek.

A vércukor ingadozás kiiktatásával (tehát a falási roham megszűnésével) igen, fogyhatsz is, hiszen a hirtelen fellépő vércukor esés miatt nem fogsz magadba tömni 2 tábla csokit, fél üveg nutellát :-)

2018. febr. 28. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából ugyanaz van bennük, de a tk-ban korpa is (lehet, hogy ez nem pontos, de most nem ez a lényeg. nyilván ami a fehérben van, az megvan a tk-ban is). A plusz rost miatt lassabban szívódik fel a szénhidrát, aminek lehetnek előnyei.


A fogyáshoz sok köze nincs, akkor segíthet, ha téged jobban laktat a tk (ez egyáltalán nem igaz mindenkire, a szűk családomban senkire sem) s emiatt kevesebb kalóriát eszel.

Van, akinek a fogyásba nem fér bele semmilyen gabona nagyobb mennyiségben. Elvileg bárki fogyhat úgy, de van, aki túl éhes így és inkább eszik, mintsem szenvedjen.

Én is ilyen vagyok. Nagyon ritkán eszem kenyérfélét (nem tűnik úgy, hogy ártana a glutén, ami sokaknak nem jó) s teljesen ízlésfüggő, hogy mennyi tk liszttel készítem. Egyes esetekben a 100% tk ízlik a legjobban, máskor a 25% tk. Nekem teljesen mindegy, a szénhidrátbomba bevállalása után nüansznyi lehet az eltérés, én képtelen vagyok észrevenni azt.

De van, akinek ég és föld a kettő.

2018. febr. 28. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!