Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A falusi vásárokban a kolbász...

A falusi vásárokban a kolbász ló-vagy kutyahúsból van?

Figyelt kérdés

Elnézést én arra gondolok, ogy miért akkor vicc és poén ez kis városi meg falusi közösségben, hogy: úristen ne edd meg a kolbászt meg hurkát, mert kutyahúsból van, meg lóhúsból.

Tudtommal ezek ehető húsok, a Távol -keleten például. tehát nem értem mi ez a nagy felhajtás ekörül.

Az, hogy mi magyarok ilyet nem eszünk, az nem azt jelenti, hogy mérgező.

Akár tudok róla, akár nem, hogy lóhúsból van valami, az attól még ehető.

Vagy ha a feldolgozás miatt félnek, hogy biztos rossz körülmények között volt feldolgozva, akkor meg miért nem erről szól a híresztelés...akkor miért maradt meg csak így egyszerű poén szinten, hogy úristen lóhús...

Én értem, ha élelmiszer biztonsági dolgok miatt, de amúgy ha csak leegyszerűsítve nézzük, mi baj a ló hússal, konzerv van belőle kutyaetetésre. Az ehető. Meg különböző kultúrákban ember is eszi.

2018. febr. 4. 11:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
74%

egyszer se hallottam poenkodaskent ilyesmit, hogy lo / kutya husbol keszult volna a kolbasz. foleg azert nem, mert a lobol tenyleg keszitenek kolbaszt, a kutyaval meg egyszeruen felenk nem divat viccelodni. ( pest megyei nagykozseg egyebkent)

abban igazad van, hogy ezek eheto husok, itthon nyilvan kutyabol nem lesz szalonna ( ha ha :D ), de egy masik kulturaban minden szivfajdalom nelkul igen. ( fuuuuj)

de ez kb ott ugyanolyan termeszetes, hogy mindenfele tucskot bogarat megesznek problemazas nelkul.

en szemelyszerint nagyon keves allat husat birom joizzel megenni, igy nekem az ozporkolt is ugyanolyan bizarr, mint a kutya tema.

2018. febr. 4. 12:47
 12/14 anonim ***** válasza:
50%

Miért nem az emberhússal viccelődsz, vagy értetlenkedsz rajta Kérdező?

Vannak a kannibálok, akik azt is megeszik, hiszen nem mérgező!

Ezek szerint ha te Pápua Új-Guineán, Naihehe barlangoknál, Sigatokán, Fidzsin, vagy Gangesz mellett nyaralsz, ahol az Aghori szekta tagjai laknak, akik szellemi megvilágosodásuk érdekében esznek embereket, simán elrágcsálsz egy embert, mert ez a helyi sajátosság?

Gondolkodj már el egy cseppet és tudjál különbséget tenni!

2018. febr. 4. 13:32
 13/14 Metionin ***** válasza:
100%
Én sem hallottam még ezt a "poént" pedig falun nőttem fel. Ugyanúgy disznót vágnak eladásra is vagy ritkábban marhát és van ahol lovat is de azt pl. a mi környékünkön nem.
2018. febr. 4. 22:18
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves 12-es, pont ez az, hogy igenis elgondolkodtam felnőtt fejjel, hogy mégis mi ez a városi legenda (poén), mert én egész gyerekkoromban ezt hallgattam és tegnap épp kimentünk kürtős kalácsot venni, csak épp eszembe jutottak gyermekkori emlékeim, és ennyi.

Mindenben egyet értek minden válaszolóval, egyszerűen csak idegenek véleményét akartam meghallgatni az ország különböző területeiről, hogy náluk volt-e hasonló mende-monda.

Ez az oldal azért jött létre, hogy furcsa kérdéseket kérdezhessünk és tudom könnyű általánosítani, de amint látod kedves és okos emberek írtak hozzászólást, mint ahogy én sem tartozom a gyakorikérdések közösség buta, idióta táborába.

Kérdeztem egy egyszerű kérdést, mindenki normálisan válaszolt, nem tudom mi bajod volt egyedül neked ebben a témában.

2018. febr. 5. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!