A spagetti glikémiás indexe kisebb mint más tésztáké?
Valamelyik nap néztem egy táblázatot a glikémiás indexekről, és feltűnt hogy a spagettinek jobb volt az értéke mint a többi tésztának.
Ez tényleg így van? És ha igen, miért? :D Mert kicsit furán hangzik, ugyanolyan tészta a spagetti is csak az alakja más, nem? miért nem ugyanakkora?
És akkor ha már tésztát eszik az ember akkor jobb a spagettit választani egy fusili helyett pl?
Köszi!
Az összetételétől függ a GI, nem az alakjától.
Lehet, hogy a táblázat, amit néztél, ott egy olyan spagettit vettek alapul, aminek más az összetétele, mint az egyéb más alakú tésztáéknak, és éppen ezé alacsonyabb volt.
De ha ugyanaz az összetétel, akkor a GI is ugyanaz lesz.
"És akkor ha már tésztát eszik az ember akkor jobb a spagettit választani egy fusili helyett pl? "
Ne azt nézd milyen a formája, hanem milyen lisztből készült.
Egy fehér lisztes tojásos spagetti tészta más mint egy barna, teljeskiőrlésű spagetti tészta. (Nem a formája tehát a lényeg)
akkor jól gondoltam, köszi a válaszokat.
A táblázat nem írt semmilyen különbséget a spagetti és a fusili közt, szóval inkább náluk volt a hiba.
Ha oda van írva hogy ilyen-olyan speckó spagetti, akkor magamtól is értettem volna hogy miért más a GI érték, de akkor valószínűleg csak lemaradt a táblázatban.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!