Ezt meg kell főzni?
18 éves vagyok, szinte semmit sem értek a sütés/főzéshez. Egy bolognese spagettit akarok csinálni. Vettem egy üveges szószt. Valamit kell vele csinálnom vagy csak elég felmelegíteni?
Végső soron, ha csak felmelegíted, s a tésztára öntöd, ehető ételt kapsz. A szósszal mást nem kell tenned.
Ha van rá módod, akkor egy kevés marha vagy sertés husit kockára vágsz, s puhára párolod. Összekevered a szósszal, s ezt öntöd a kifőzött spagettire. Reszelsz rá kevés sajtot is.
A husihoz: Hevítesz valami zsiradékot. Setészsír, kokuszzsír, margarin, vaj, olaj stb. A kockázott húst rádobod, s megforgatod. Ne legyen túl forró a zsiradék! Nyilván nem fogod tapasztalat nélkül "látni", mennyire meleg, de érzeni fogod, ha túl gyorsan hatna a husira. Csak ki kell fehérednie (nem betű szerint, de az eredeti színe változni fog.).
Ekkor csökkented a tűz erejét, öntesz alá kevés vizet, s lefeded. Addir rotyogtatod, amíg meg nem puhul (kóstolás!). Egyszerre sok vizet ne önts rá, mert főthús ízű lesz. Otthagyni se hagyd ott rutin nélkül, mert elfő a víz, s odaég a hús. A fedő kell rá, mert könnyebben puhul.
A sajt meg szinte bármelyik keménysajt jó. Ha nincs reszelőd, lehet reszeltet is kapni, de az drágább.
Nem tudom, ki volt az az értelmes, aki lepontozott, de ez áll a magyar üvegen:
Melegítse fel a szószt közepes lángon vagy mikrohullámú sütőben (a tető eltávolítása után), adja a tésztához, majd az egészet pirítsa össze egy serpenyőben.
szóval, akkor mit is kell rajta főzni?
És miben hibáztam, amikor hasznos választ adtam?
Hat en csak megmelegitem es raontom a fott tesztata. Tetejere reszelt sajt. Tok finom.
36N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!