Háziszalámit hogyan lehet penészmentesen sokáig eltárolni hűtőn kivül? Esetleg a már meglévő penészt eltüntetni.
Figyelt kérdés
2018. jan. 28. 20:00
1/6 anonim válasza:
Hűvös, száraz helyen felaggatva. Ha viszont egy picit belepte a penész, az több, mint valószínű nemes penész, és attól még a belseje ehető. Amibe töltötték, azt úgysem eszed meg.
2/6 anonim válasza:
...és szellős, levegő-járta helyen.
3/6 anonim válasza:
Minden házikolbász és szalámi penészedik kívülről a teljes kiszáradásig.
A nagyapámnak volt egy fehér vászonrongya, azt bezsírozta és azzal tisztogatta a kolbászokat.
4/6 anonim válasza:
Fellogatva pl kamraban, ha huvos van benne
5/6 anonim válasza:
"Minden házikolbász és szalámi penészedik kívülről a teljes kiszáradásig."
Hát ez nem igaz.
Nagyapám mindig karácsony előtt vágott disznót. A kolbászt rendesen felfüstölte. Aztán a kamrában fellógatva tárolta. Sosem volt penészes a kolbász!
6/6 anonim válasza:
5-ös, a nagyapád is nyilván letörölgette.:)
A Herz és a Pick szalámik is penészesednek, de ez nemes penész, így is árulják.
Vagy a nagyapád az országban az egyetlen ember, akinek sikerült feltalálnia a penészesedés nélküli füstölt kolbászt!
Kár, hogy a titka a sírba szállt vele, mert gondolom a múltidő ezt jelenti. Isten nyugosztalja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!