Van egy lejáró lakástakarék, amit egy meglévő lakáshitelbe szeretnénk betörleeszteni. A lent felsorolt adatok alaján ez lehetséges?
Figyelt kérdés
Lakástakarék:
Szerződő és kedvezményezett: feleségem
Hitel:
Adós és adóstárs: anyám és apám
Jelzálogkötelezett: én
Lakás az én tulajdonomban van
#OTP #Fundamenta #kölcsön #kedvezményezett #lakástakarék #adóstárs #adós #LTP #hitel #jelzálogkötelezetett
2018. jan. 25. 11:54
1/3 anonim válasza:
Nem. Mivel a feleségednek semmi köze a hitelhez és az ingatlanhoz, így nem használhatja fel a lakástakarékját erre.
2/3 anonim válasza:
Két megoldás van:
1. Írjátok át még most a Kedvezményezetti Státuszt rád, ez 2000Ft. Te, mint kedvezményezett, a lejáratkor átengedményezheted a szüleidre a megtakarítást (ez közeli hozzátartozók között megengedett) így ők fognak lakáscélt is igazolni, mivel nekik van lakáscélú hitelük.
2. Első körben átírjátok a szerződő státuszt rád, majd ezt követően Te kicseréled a kedvezményezettet anyukádra, vagy apukádra. ez így 2x 2000Ft.
Mindkét út járható, de ha így marad a szerződés, nem fog sikerülni.
3/3 anonim válasza:
Igen, így van ahogy az előttem író is mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!