Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A guar gumi és a xantán gumi...

A guar gumi és a xantán gumi nagyon egészségtelen?

Figyelt kérdés
Gluténmententes étrendre kellett váltanom, azonban észrevettem, hogy a gluténmentes termékekben, főként a pékárukban rengetegszer szerepel ez a két összetevő. Úgy tudom, egyik sem túl egészséges.
2018. jan. 21. 20:50
 1/7 anonim ***** válasza:
13%
Csak eredeti recepttel saját magad által elkészített pékárukban bízhatsz . Azokba nincs sűrűsödésgátló fényező savanyúság szabályozó térfogatnövelő stb . Nézd meg az E szám besorolást tömény kálium és paraffin vazelin műcukor is élelem adaléknak számít , májat szívet agyat vért rombolják . Amit az ipar legyárt és eléd teszik kezd vizsgálni , ami ízletes az nem mindig jó .
2018. jan. 21. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

Mindkét anyagra szükség van, ha gluténmentes pékárúról van szó.



A guargumi 100%-ban természetes. Egy mézgaféle.

Egészségkárosító hatása nincs.

A wiki ezt írja:


A guargumi vízzel duzzadó élelmi rost, amely emészthetetlen, így a vizet visszatartja a bélben és ozmotikus hashajtóként hat, illetve elősegíti a bélmozgásokat, oldja a székrekedést és segít megelőzni annak olyan szövődményeit, mint a divertikulózis, a Crohn-betegség, a kolitisz és az irritábilis bél szindróma. A béltartalom megnövekedett mennyisége és csökkent viszkozitása elősegíti a salakanyagok és mérgek ürülését. Mivel a lágyabb széklet gyorsabban halad keresztül a beleken és így hamarabb szabadul a salaktól és a baktériumoktól, a rostos anyag segít fenntartani a belek egészségét, működését. Abszorpciós képességének köszönhetően képes megkötni a mérgeket és baktériumokat (amelyek például fertőzéses hasmenés okozói lehetnek)


A xantángumi egy poliszacharid. Ez is természetes anyag.

Szintén a wikiből idézek:


Élelmiszerek esetében xantángumi-allergia és kukoricaallergia (abban az esetben, ha kukoricakeményítőből állítják elő) esetén fogyasztása nem ajánlott.[1]


Porként belélegezve tüdőirritációt okozhat.

2018. jan. 21. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
2.jól írja. Persze wikin akár a kérdező is utánanézhetne.
2018. jan. 21. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

#1, szerinted a háziasszonyok receptjeikben állandóak előforduló sütőpor, szódabikarbóna, szalicilsav mire vannak? :D


Hogy lehet valaki olyan hülye, hogy megijed attól, hogy "térfogatnövelő", de boldogan használja a sütőport? :D

2018. jan. 21. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
6%
Utolsó kommentelő nem normál természetes alapélelem sem az ízfokozó sem a sütőpor mert az összetevőit tanulmányozd ...
2018. jan. 22. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
91%
#5: Mesélj még ó hatalmas rendkívül tájékozott magasfokú intelligencia, mennyire is káros lesz egy összetevő attól, hogy e betűs azonosítót kap vagy milyen egészségtelenek az alapanyagok, amint tudományos nevén nevezzük őket!
2018. jan. 22. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
91%
Rosszul tudod kedves kérdező, mindkét alapanyag teljesen ártalmatlan és természetes még ha kicsit ijesztő neve is van.
2018. jan. 22. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!