Mert nekem így finom.
Ennyi.
Miért kellene tovább indokolnom?
Szinte az összes zöldségnek kihozza az ízét, főleg nyersen. Százszor finomabbak sóval.
És nem egy evőkanál sót szokás rászórni, hanem épp csak egy csipetnyit, ami nemhogy nem egészségtelen, de kifejezetten egészséges, sóra ugyanis szüksége van a szervezetnek.
Sőt, például a főtt borsóra, répára a só mellett még cukrot is tesznek sokszor, szintén az ízek miatt.
Illetve tudok olyan diétát is, amiben kifejezetten sós/fűszeres étkezés van előírva.
Ettől függetlenül neked szíved joga sótlanul enni mindent, de azért a témáról még tanulj kicsit. És ne cseszegess másokat az ő étkezési szokásaik miatt, azt senki se szereti.
Azt azért nem lehet kijelenteni általánosan, hogy finomabbak, hiszen ez ízlés dolga.
A paradicsomot meg nem sóznám, nekem az jelentősen rontaná az élményt, ez van :) Ahogy édes zöldséget (borsó és sárgarépa) sem cukroznék, azt inkább extrán sózom, még nyersen is, mivel túlságosan cukros nekem az élvezhetőséghez, így ellensúlyoznom kell.
Jó kis vajaskenyér sózott paradicsommal. :))
Amúgy meg azért, mert én így szeretem.
Mert úgy szeretem! 🙂
Szerintem megszokás kérdése is, akinek a szülei sózzák a zöldségeket, azoknak a gyerekeik is fogják, mert ezt látják természetesnek és ezt szokták meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!