Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit egyek amitől nem lesz...

Mit egyek amitől nem lesz hányingerem? (fontos)

Figyelt kérdés

Mit egyen egy olyan gyomrú mint én, étvágyam van, és néha sok savam. Olyan kellene, ami laktat, nem savas, vagyis nem valószínű, hogy visszajön. Nem szoktam hányni félreértés ne essék, de sokszor van hányingerem, ha nem eszek azért, ha túl sokat azért, és akkor döntsem el hogy mitől van vagy esetleg vírus. Pszichés is kicsit sajnos, de nem lehet az okot megszüntetni. Reggeli feles segített régebben, de mivel sokat iszok ezért nem szabad már azt sem, a növényi nyugtatók, teák semmit nem használnak.

Este is van hogy hányingerre kelek és nem tudok aludni.

Valami sós dologra gondoltam, ropi chips és még?

2017. dec. 4. 11:55
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
18/f
2017. dec. 4. 12:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Nemigen lehet ezt tudni így. Én felkeresnék a helyedben egy dietetikust.
2017. dec. 4. 12:27
 3/11 anonim ***** válasza:
27%
Első körben sétálj el a körzeti orvoshoz és ha nem tud segíteni akkor kérj beitalót a gasutroenterológiára. Azért ha reggelire felest iszol ne csodálkozz ha hányingered van. Ami segíthet köleskása az lúgosít, főtt ríus, főtt krumpli, kukoricakása ezeket zöldségekkel edd sovány húsokkal és tejtermékekkel. Kerüld a kávét, alkoholt, fűszeres ételeket, paradicsomos szószokat, savanyú ecetes ételeket és a dohányzást meg az édességeket. Igyál fehérakác teát napi 2 csészével, ízesítés nélkül vagy 2×fél dl salvus vizet. Minden patikában kapható. Közben olvasgasd a Magyar helyesírás szabályait! Jót fog tenni.
2017. dec. 4. 13:05
 4/11 anonim ***** válasza:
A chipszet nem ajánlom. Ropi, háztartási keksz, abonett, kukorica puffancs, pászka, pirítós kenyér. Ne igyál alkoholt! A többit már előttem leírták.
2017. dec. 4. 13:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Jó lenne mielőbb kivizsgáltatni magad!!!

Addig is egy Salvus vizes kúra segíthet.

[link]

2017. dec. 4. 15:40
 6/11 anonim ***** válasza:

Mindenképpen a végére kell járni, és nemcsak dietetikushoz menni, hanem orvoshoz. A háziorvos ad beutaló gaszto szakrendelésre. Jó hosszú tortúrára számíthatsz, de jobb, ha felkészülsz rá, és akkor nem idegesít annyira. A gasztrós szakorvos elküld laborba, ezért legjobb, ha már a házi ad laborbeutalót is, és a friss eredménnyel 3 hónapig jó )mész oda.

Nagy valószínűséggel gyomortükrözésre fog küldeni, mert erősen refluxnak tűnik a panaszod.Ez is időpontos, szóval nem 1-2 nap. Ne félj tőle, nem fájdalmas, csak kellemetlen.

Mintát fognak venni a helicokakter fertőzés igazolására, illetve kizárására. Annak pár nap alatt kész az eredménye.Ha pozitív, akkor egy erős antibiotikum kúrán kell átesned, hogy lokalizálják a baktériumot.

Ha nincs fertőzésed, csak "mezei " refluxod van, arra viszont nagyon jó gyógyszerek vannak, napi 1 szemmel megoldódik a problémád.lehet, hogy később el is hagyhatod a gyógyszert. A Salvus víz valóban nagyon jó.

Ott már ellátnak dietetikai tanácsokkal is.

Fiatal vagy, fontos, hogy vigyázz az egészségedre.

2017. dec. 4. 18:05
 7/11 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó! valahogy számítottam rá, hogy vizsgálatok elé nézek ha elmegyek az orvoshoz. Savcsökkentőt volt hogy vettem be, de hányingerem, rosszullétem megmaradt.
2017. dec. 4. 20:33
 8/11 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy lepomtoztál. Mondjuk elég nagy bunkóság ha valaki veszi a fáradtságot és segíteni akar és még hasznos infót is ír. De mit lehet várni attól, aki 18 évesen felessel indítja a napot és helyesen írni sem tud. Sok sikert a gyomortülrözésjez. Klassz lesz!
2017. dec. 5. 13:58
 9/11 A kérdező kommentje:

szia

MINDENKIT felpontoztam aki válaszolt! nem én voltam, és ha még bárki írna mert tud tanácsot adni azt is szívesen fogadom.

2017. dec. 5. 15:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is így voltam.

Még éjszaka is felkeltem a hanyingerre.

Pluszban még a gyomrom is fájt.

Beszedtem egy levél Quamatel minit - mielőtt lehurrognának a hiénák-orvosi utasításra.

Egy héten 2-3szor megittam 1-2 dl. Coca-Cola-t.

Mire eljutottam a gasztroenterológushoz, gyakorlatilag megszűntek a panaszai.

Azért egy csomó mindenre vettek vért

. Még várom az eredményt.

Ja, és probiotikumot is szedtem.

2018. jan. 2. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!