Mit csinaljak úgy kb.1kiló sültkrumplival?
Dehogy, a szénhidrát nem sűrűn tesz jót nekik, bár lehet tévedek.
Kuka. Ezen gondolkodni sem kell.
Forró zsiradékban újra átforrósítod. majdnem olyan, mint frissen volt.
A madarak nem, de a kutyusok megeszik boldogan.
Elvileg ha félórára hideg vízbe teszed és utána lecsöpögteteve átsütöd forró olajban, akkor olyan lesz, mint frissen.
HA netán nem akarod ma enni, akkor le is lehet fagyasztani és kiolvadás után sütni át.
Frittata-t szoktam készíteni.
Maradékok felhasználására tökéletes megoldás.
Egy olyan serpenyőben készítem,amit be lehet tenni a sütőbe. A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Némi kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztok, a pörcöt kiveszem ,majd később lesz rá szükség.
A zsíron megfonnyasztok egy nagy fej, félfőre vágott vöröshagymát, körbe nézek a hűtőben, és ami a kezembe kerül,( szalámivég, szikkadt kolbászdarabka, gépsonka, felvágott) felaprítva megy a hagyma mellé.
Most jön a megmeredt tegnapi krumpli átlényegülése, ha túl nagyok, falatnyi darabokra vágom, és zsupsz már melegszik is a többi finomsággal,kicsit megborsozom és amíg összemelegednek, néhány tojást, pár kanál tejfölt felverek,sózom, és némi reszelt sajtot is belekeverek.
A serpenyőbe dobok még egy-két marék zsenge borsót, (a fagyasztott is jó) ráöntöm a tojásos keveréket és ha maradt még szórok rá reszelt sajtot, de ha nincs az sem baj. Mehet a sütőbe egy negyed órára.
Tálalás előtt megszórom őrölt pirospaprikával és a kisütött szalonna pörccel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!