Hogyan és mikor fogyasztjátok a feketeretket?
Mivel a fekete retekre különösen igaz a mondás, hogy
"Reggel méreg, délben étek, este orvosság" ezért természetesen este eszem.
Vagy a káposztareszelőn legyalulva, vagy vékony szeletekre vágva, kicsit besózva.
Az epére, emésztésre csodaszer, rendszeres fogyasztása egyes epeköveket felold.
Azt nem tudom, hogy lehet e fermentálással tartósítani, ki kell próbálni.
Èn Németországban élek, itt szokás ugyanúgy savanyítani, mint a káposztát, hordóban vagy más kisebb edényben.
A retket felszeletelik, besózzák, és belenyomkodják/döngölik az edénybe (ha netán nem enged elég levet, akkor felforralt és lehütött vízzel - amibe literenként egy csapott evökanál sót tesznek - felöntik, hoyg ellepje a lé. Tányérral lazán lefedik, elöszrö 15-20 fok közt megvárják, amíg elkezd forrni, akkor hüvös - 10 fok alatti - helyre állítják és kb egy hónap-hat hét múlva már fogyasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!