Kaptunk egy közepes zacskónyi chili paprikát. (? )
De igen, nagyon löttyedt lesz.
A szárítás viszont kérdéses, chilliből van néhány száz fajta, és van olyan vastag húsú, amit nem igazán lehet kiszárítani. Hamarabb rohad meg.
Nagyon száraz levegőn talán.
Vágj ketté egyet, nézd meg milyen vastag, ha olyasmi mint amit fel szoktak fűzni, akkor fűzd. Jobban zársz vele. Ráncos lesz, de bitang erős.
Ha ez a kis apró piros díszchilli, amit kis cserépben is lehet nevelni, akkor az szárítható.
Sőt, ültethető is, szerintem a kiszedett magot is lehet csíráztatni, aztán palántát nevelni, aztán kiültetni cserépbe, és akkor tényleg lesz mindig friss chillitek.
Ez kis növésű, nem kell megijedni. Én egyszer beleszaladtam olyanba, ami 3 méteresre nőtt. :)
Igen, az a fajta, amit írsz. Nekünk is van cserépben, de még zöld. Ahogy írtad, így is bitang csípős. :)
Köszi szépen a válaszaidat. Értékeltem.
A trágárságszűrőn nem ment át a macsakp.öcse, ki kellett pontoznom, a kulcsszónál érdekes módon igen, de legalább tudod, melyiket kérdeztem. :)
", de még zöld."
-Apu, ez mi?!
-Feketeribizli.
-Akkor mér piros?
-Mer még zőőőd! :D
Annyira szar poén, hogy nem bírtam ki... Bocs.
Én is lefagyasztom, semmi baja nincs, az íze teljesen olyan, mint a frissen szedettnek.
Minden féle chilipaprika, és a cseresznye paprika is jó fagyasztva.
Az a titka, hogy fagyottan kell az ételhez adni, vagy apróra vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!