Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kaptunk egy közepes zacskónyi...

Kaptunk egy közepes zacskónyi chili paprikát. (? )

Figyelt kérdés
Frissen leszedett. Anyum be akarja tenni a fagyasztóba. A mennyiség nem túl sok, de ledarálni, vagy felfűzni nem érdemes szerintem. Kérdésem: nem lottyad össze, ha kivesszük a fagyóból? Milyen lesz az állaga? Szeretjük a csípőset, de szerintem hülyeség fagyasztóládába tenni, inkább felfűzöm. Szerintetek?

2017. okt. 19. 18:50
 1/10 A kérdező kommentje:
Mármint a felfűzés alatt azt értem, hogy megszárítom.
2017. okt. 19. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Én simán a hűtőbe szoktam betenni. Hetekig vidáman eláll, semmi baja nem lesz, de volt már, hogy egy-két hónapig is ott volt. Bár azt nagyon ritkán éri meg ilyen esetben, mert én is rendkívül szeretem a csípőset, és rengeteget el tudok pusztítani. :)
2017. okt. 19. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szóval a lényeg az, hogy szerintem hülyeség lefagyasztani, de még szárítani is, mivel frissen, lédúsan a legfinomabb. Hacsak nem most akarjátok megenni, hanem eltenni hónapokkal későbbre.
2017. okt. 19. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, úgy akarjuk, hogy télire is maradjon belőle. A kulcsszavamban azért írtam a macskap.öcse-paprikát, mert sokan úgy ismerik, az a pici fajta, nem a nagyobb. Köszi a válaszod, akkor fele-fele arányban megoldom, ha sima hűtőben is ilyen sokáig eláll.
2017. okt. 19. 19:36
 5/10 anonim ***** válasza:
54%

De igen, nagyon löttyedt lesz.


A szárítás viszont kérdéses, chilliből van néhány száz fajta, és van olyan vastag húsú, amit nem igazán lehet kiszárítani. Hamarabb rohad meg.

Nagyon száraz levegőn talán.


Vágj ketté egyet, nézd meg milyen vastag, ha olyasmi mint amit fel szoktak fűzni, akkor fűzd. Jobban zársz vele. Ráncos lesz, de bitang erős.

2017. okt. 19. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez a kis apró piros díszchilli, amit kis cserépben is lehet nevelni, akkor az szárítható.


Sőt, ültethető is, szerintem a kiszedett magot is lehet csíráztatni, aztán palántát nevelni, aztán kiültetni cserépbe, és akkor tényleg lesz mindig friss chillitek.


Ez kis növésű, nem kell megijedni. Én egyszer beleszaladtam olyanba, ami 3 méteresre nőtt. :)

2017. okt. 19. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen, az a fajta, amit írsz. Nekünk is van cserépben, de még zöld. Ahogy írtad, így is bitang csípős. :)


Köszi szépen a válaszaidat. Értékeltem.


A trágárságszűrőn nem ment át a macsakp.öcse, ki kellett pontoznom, a kulcsszónál érdekes módon igen, de legalább tudod, melyiket kérdeztem. :)

2017. okt. 19. 20:06
 8/10 anonim ***** válasza:
55%

", de még zöld."


-Apu, ez mi?!

-Feketeribizli.

-Akkor mér piros?

-Mer még zőőőd! :D


Annyira szar poén, hogy nem bírtam ki... Bocs.

2017. okt. 19. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
:D Kár, hogy ismertem. :D
2017. okt. 19. 20:36
 10/10 anonim ***** válasza:
73%

Én is lefagyasztom, semmi baja nincs, az íze teljesen olyan, mint a frissen szedettnek.

Minden féle chilipaprika, és a cseresznye paprika is jó fagyasztva.

Az a titka, hogy fagyottan kell az ételhez adni, vagy apróra vágni.

2017. okt. 19. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!