Őrölt paprikának jelentősen csökkent a C, és egyéb vitamintartalma?
1. De mennyivel? Nem mind1, hogy egy év után csökken a felére a C vitamin, vagy 2 hét után.
Azért kérdezem, mert főzésnél akkor nem teszem forró kajába, ha érdemi C vitamin tartalma van.
Az őrölt piros paprikának (fűszerpaprikának) nem hinném, hogy lenne érdemlegesen mérhető C-vitamin tartalma.
Azt a szín miatt tesszük az ételbe, a színanyagai viszont melegebb zsiradékban oldódnak ki.
Ha c-vitamint akarsz, egyél bácskait frissen.
Ha fűszerpaprikából akarnál c-vitaminhoz hozzájutni, olyan mennyiséget kéne enned, ami olyan keserű, és brutál ehetetlen paprika ízűvé tenné az ételt, hogy minden élvezeti értékét elvesztené.
4.: Na ezt már szeretem, végre egy pontos válasz :)
369 mg az semmi... néhány citrom
Én meg néha főzés után raktam bele a paprikaport, úgy látszik a semmiért, és így több is kell belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!