A csipkebogyó filterteának honnan van magas c-vitamintartalma?
Figyelt kérdés
A csipkebogyóé magas, ezt tudom, de azt is tudom, hogy magas hőmérsékleten elvész a c-vitamintartalom nagy része. Márpedig, ha egy filter leforrázok, akkor szerintem az elvész...2013. márc. 7. 11:07
1/4 anonim válasza:
És hol olvastad hogy forrázni kell?
Gyógynövényes teákat ha filteres ha nem,nem szabad forrázni
2/4 anonim válasza:
3/4 A kérdező kommentje:
Akkor jó, köszi! Egyébként az enyém dobozára az van írva, hogy forrásban levő vízzel készítse el.
2013. márc. 7. 13:29
4/4 anonim válasza:
Vannak olyan tévhitek, amik olyan mélyen beleivódnak az emberek tudatába, hogy eszükbe sem jut tudományosan utánajárni a tényeknek. Az egyik ilyen a C vitaminnal kapcsolatos. Amikor ezt meghallom, szinte dühös vagyok, hogy már megint...
Nos, a helyzet az, hogy a C vitamin (aszkorbinsav) 190 celsius fokig stabil, és csak afelett bomlik el. Most azt gondolhatod, hogy blöffölök, de simán utána tudsz nézni a kémiai tényeknek, hála a netnek.
Tehát nyugodtan leforrázhatod a csipkebogyó teafiltert, és citromlevet is facsarhatsz a forró teádba, mert csak 190 fokon indulna be az, amitől tartasz.
Egyébként itt is le van írva számszerűen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!