Ha lefagyasztom a gyümölcsöt, a vitamintartalma elvész?
Igazából a meggy és a málna egy részét szeretném lefagyasztani, ami a kertünkben terem, meg lekvárt is készítek majd belőlük....Szal egészséges a fagyasztott gyümi? Mert például az aszalt gyümi is gyümi, de sokkal több a cukortartalma és ezáltal sokkal jobban hizlal friss társainál.
Ha nem jó megoldás, akkor hogyan használhatom még föl a gyümiket, h ne menjenek kárba? (A befőttet nem esszük meg és a szörp sem jó ötlet.)
A fagyasztás teljes mértékben megörzi a vitaminokat, a lefagyasztott gyümölcs ugyanolyan egészséges, mint a friss.
Az egyetlen gond, hogy nyersen nem tudod utána enni, mert ha kiolvad, akkor összeesik, de bármilyen más formában felhasználva nincs különbség: lekvárnak, szörpnek, gyümölcslének ugyanúgy lehet használni, süteményekbe fagyottan jó beletenni, akkor a sütés alatt olvad ki és igy megmarad az állaga. Torta tetejére díszítésként szintén fagyosan jó rátenni és azonnal ráönteni a zselét.
Szerintem minimális szinten csökken a vitamintartalma a fagyasztva tárolás során.
Meg ha kiolvasztod,akkor meg úgyis kiengedi a levét,ahogy az előttem szóló is írta így már csak főzve/sütve tudod majd felhasználni,akkor pedig úgyis elvész a vitamintartalma,szóval mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!