A csapvíz iható? 😕
Attól függ, mire van szerelve a csap.
A csapadékvíz-gyűjtő tartályra szerelt csapból folyó víz ivása kerülendő!
A kiépített ivóvíz-vezeték csapjából folyónak pedig nevében amegoldás.
Attól függ, hol élsz.
Van az országban néhány város, település, ahol a nem megfelelő csőhálózat stb. miatt ihatatlan a víz.
Van az országban néhány város, település, ahol annyira meszes, karcos a víz, hogy szinten ihatatlan.
De alapjaiban kis hazánkban igen-igen jó minőségű ivóviz van, és igen, iható!
Csak vizet iszom. Nem szeretem a szénsavas üdítőket pl. Ásványvíz mindig van itthon, de inkább engedek a csapból, ha szomjas vagyok.
Írod, hogy nálatok tiszta a víz, akkor idd nyugodtan.
Iható. Az én ízlésem szerint az ország nagy részében rossz a víz, már ízre, pláne ha épp iszonyat klóros, akkor kávét sem vagyok képes belőle inni (Székesfehérvár, azt mondják rá, remek víz, nos, eleve rossz, de klórozva borzalmas. de nem ott ittam a legrosszabb vizet az országban). De néhol igazán kiváló. A saját falumban 2 utca távolságban is nagyot változik a minősége, ez ilyen.
Arról nem tudok, hogy bárhol kifejezetten ártalmas lenne a víz, gondolom, az azért botrányt kavarna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!