Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit kellene tenni a boltokban,...

Mit kellene tenni a boltokban, hogy az öregasszonyok ne fogdossák össze a pékárút a kenőcsöcs, húgyos kezükkel egyenként?

Figyelt kérdés
Tegnap két ilyen esetet is láttam, jó lenne ha észbe kapnának,hogy más is akar enni még belőle,nem csak nekik van kirakva.

2017. szept. 3. 09:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

LOL :D

ma 09:37

2017. szept. 3. 10:27
 12/21 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk szerencsére nincs ilyen probléma:

[link] gombot megnyom, kiadja amit kérsz, viszontlátásra. (A kenyérből meg inkább előre zacskózott, szeleteltet veszek)

Azon kívül, hogy rászólsz, sokat nem tudsz tenni. Nem vagy a boltban 0-24-ben, hogy láthassad, kik milyen kézzel nyúlnak bele. Viszont nem csak az "öregasszonyok" keze koszos. Sőt.. Láttam már hajléktalant végig nyomkodni a zsemléket, ahogyan kisgyerekeket is, illetve munkásokat. Ha nem tetszik a rendszer, vegyél előre csomagolt árukat, vagy vásárolj olyan helyen /pékség, kisboltok némelyike/ ahol az eladó adja ki amit kérsz.

2017. szept. 3. 10:29
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Eleve onnan ered a probléma, hogy válogatni kell. Nem friss, puha a pékáru. A zsömle száraz, a kenyér kemény, a frissen kirakott kiflivel ölni lehet, ha fejbe vágsz vele valakit. ÉS még össze is fogdossák.

Van egy kis pékség, mindig ott vásárolok. A pékáru üveg mögött van, a nap minden szakában friss, és az eladó se fogdossa kézzel.

2017. szept. 3. 11:03
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én egy kisebb (hatezer fős lakosságú, ez itt tényleg kicsinek számít) faluban élek Németországban. Van három pékség. Ezek közül csak egy van nyitva vasárnap. De mindháromban a paraszt eladók úgy nyúlnak a pékáruhoz, hogy se kesztyűt nem húznak, se csipeszt nem használnak. Előtte meg utánna a pénzt fogdossák. Undorító!

És kettőben még kis ajtókkal sincs elzárva a rekesz, szóval nyáron a legyek simán megszállják a zsemléket.

2017. szept. 3. 11:07
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Erre én is mocskosul haragszom, de nem csak az öregekre hanem akárkire aki fogdossa a pékárukat. Tudom jól hogy azt nézik mennyire puha stb ezt meg is értem teljes mértékben. De nem véletlen van ott több rollnyi zacskó sem, és bár vannak olyanok akik csak azért vesznek le zacskót hogy azon keresztül tapogassák meg amit akarnak, az még rendben is van, de ne a puszta kitudja milyen szennyezett kezével fogdosson össze már mindent. Nálunk a Lidl üzletbe ha egy bolti dolgozó meglát ilyet azonnal szóvá teszi ezt. Én zsemlék közül mindig jó belülre nyúlok és onnan veszek ki amit még tuti nem fogdostak széjjel. A bolti dolgozók majdnem minden üzletben gumikesztyűvel nyúlnak az árúhoz szigorúan és ezt így tartom helyesnek. De olyat is láttam hogy egy bolti dolgozó épp vitte ki a cuccokat pakolni kesztyű volt rajta és úgy törölte meg az orrát majd fogta és pakolgatta ki a pékárukat. Azt szóvá is tettem neki, egyrészt mivel ismertem így tettem neki egy megjegyzést hogy örülök hogy összetaknyozza az ennivalókat, nem értette meg, aztán keményen beszóltam neki ezért és igazat adott de mindegy...

Meg egyszer a barátnőmre is rászóltam azért mert puszta kezével hozzányúlt egy kiflihez mert először be akarta tenni a zacskóba, azért még nem szóltam, de amikor láttam hogy visszateszi szóvá tettem a dolgot, és mondta hogy oké hogy előtte volt wc-n és mosott kezet, de agyon fogdosta a bevásárlókocsit kitudja hány ember után, előtte is ugye hozzányúlt csomó mindenhez és oké hogy saját magát szennyezi vele ha megveszi az adott pékárút, de hogy mást beszennyez, erre nagyon tudok haragudni. De láttam azért jó példákat is hogy egy anyuka a kisgyerekével mentek bevásárolni és a gyerek fogdosta a péksütiket, az anyukája meg rászólt hogy ne csinálja és elmagyarázta neki hogy miért ne tegye ezt. Azért szerencsére vannak akik ezt nem csinálják. Persze velem is előfordult hogy puszta kézzel értem hozzá egy kenyérhez és visszatettem a helyére, mert siettem és máshol járt az agyam, tehát én sem vagyok tökéletes. Meg a másik amin fel voltam háborodva az az amikor valaki leejtett egy kiflit a földre, és visszatette a többi közé. Nem hagytam szó nélkül, és odamentem hozzá és elmagyaráztam hogy nem véletlen van felszerelve ilyen hulladéktároló pakk a polc szélén ahova ezeket dobja be inkább, mert ledobja a földre kitudja hányféle tisztítószer származék és egyéb szennyezett cipőről származó dzsuva meg baktérium van a földön és ez beszennyezi az egészet és valaki megeszi aztán rohangálhat a wc-re. Persze még ő volt megsértődve csak azért mert tróger volt....

2017. szept. 3. 12:19
 16/21 anonim ***** válasza:
72%
En meg nem hallottam olyat h valaki attol lehet beteg hogy osszefogdosott pekarut evett. Azt lehet tenni hogy nem rakjak ki, hanem ugy kell kerni.
2017. szept. 3. 12:53
 17/21 anonim ***** válasza:
58%

A kérdés nagyon sértő módon van megfogalmazva!

Valószínű,hogy ha a kérdezőt anya szülte,van egy nagymamája, aki esetleg vásárol is , sőt az is lehet, hogy az unokájának a kenőcsös,húgyos kezével süteményt süt.

Egészen biztos vagyok benne, hogy a péksüteményeket és kenyereket nemcsak a szépkorúak vásárolják és fogdossák össze, ez a fiatalokra épp úgy jellemző.

2017. szept. 3. 13:18
 18/21 anonim válasza:
100%
Vagy pékségbe mégy,vagy elmégy korán a boltba,gondolom akkor pakolják ki a friss pékárut,vagy amit én csináltam,addig amíg kihozzák a frisseket megvettem a többi szükséges dolgot.Ha kenyeret szoktál venni annak max. csak a belsejét eszed meg.Egymagad nem hiszem,hogy sokat tudnál tenni+nem csak az idősek tapizzák össze.
2017. szept. 3. 13:32
 19/21 anonim ***** válasza:
90%

17.: Ezzel a válaszommal nem leszek népszerű, de én inkább fejbe fogom magam lőni vagy felakasztom magam, ha túlságosan megöregszem. Neveltek belém az idősek iránt tiszteletet, de nem szeretnék úgy élni, hogy becsurog a pisi a macinaciba a buszon vagy elhülyülten.

Bemész a szupermarketbe:

a) Joli néni meg Feri bácsi keresztbe teszik a kocsit a közlekedőrészen, se jobbról, se balról nem lehet kikerülni őket, amíg azon vitatkoznak, hogy az 1 literes gagyi citromlé az olcsóbb 300 forintért vagy a fél literes 100%-os citromlé 400-ért.

b) Joli néni és Feri bácsi találkoznak a két hónapja nem látott baráti házaspárral. Két kocsi. Pont a legjobb helyen állnak meg.

c) a hentespultnál kígyózó sor, Joli néni azért pöröl, mert a hentes dekával több teszkós parizert adott neki, mindeközben Feri bácsi a stangliról csemegézi a ráolvadt sajtot. Közben összefogdos 100 stangliból 90-et.

d) Joli néni előkapja a banyatankból az akciós teszkós újságot. Elkezdi bújni. A többi vásárló majd felbukik benne. Elkezdi keresni a 99 forintos margarint. "Jajj, bammeg, Feri, ez a tavaly februári akciós újság!" Mindeközben Feri bácsi a lehető legközelebb hajol a röviditalos polcsornál az árakhoz, mert szemüveg nélkül nem tudja kisilabizálni a feliratot.

e) beállnak a pénztárba. A lehető leglassabban pakolnak ki. Feltankoltak élelmiszerből, egyebekből egy hónapra. Fodrász Nóri csak egy üveg bébiételért ugrott be, de vannak olyan kedvesek, hogy nem engedik előre az egytételes vásárlót.

f) Fizetésre kerül sor. Joli néni kiszórja a bukszája tartalmát a pénztárosnak. A számlapénztől rettegnek, a nyugdíjukat is a postás hozza. A pénztáros majd agybajt kap a sok aprópénztől. 15 perc telik el a számolással. Kiderül, hogy keveredett az ötforintosok közé 17 darab régi ötforintos. Feri bácsi majd pofán gyűri szerencsétlen pénztárost, mert az nem akarja a régi érméket elfogadni.

g) indulnának haza, de Joli néni észreveszi, hogy az akciós csirkefarhátat nem 119 forintért számították, hanem 149-ért. Visszamegy a kasszáshoz és az hiába magyarázza neki, hogy ő nem tehet semmit, menjen a kedves néni az ügyfélszolgálatoshoz, az asszony ott, helyben a pénztárnál akarná behajtani a különbözetet.

h) nagy nehezen szót értenek egymással, elmennek a vécére vizelni. Feri bácsi úgy állítja meg a női vécé előtt a kocsit a nejére várakozva, hogy se ki, se be ne lehessen menni.

2017. szept. 3. 13:44
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

elegendő megnézni a piac nyitása előtt a kenyeresek honnan-hogy-hová pakolják a kenyeret, péksüteményt. Ha fúj a szél, akkor olyan poros minden, hogy ropog a vevő foga alatt

nincs miről beszélni.

2017. szept. 3. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!