A boltokban kapható péksütemények egyáltalán alkalmasak a fogyasztásra?
Pont a Lidl péksütik a legfinomabbak
Egyed a zabkásádat :)
Azért ez nem így megy, hogy eszel cukrot és transzzsírt és hirtelen belehalsz. Nem szoktak, évtizedek után sem. Hogy kinek mi fér bele, az egyéni, én már csak a glutén miatt sem eszem péksüteményt, de ha extrém ritkán mégis eszem házi sütésűt, tudom, hogy kutya bajom se lesz tőle.
Nyilván nem egyformák a péksütik, elég változatos az összetételük.
Értékes tápanyagot nem tartalmaznak.
A zabpehely pedig finom, főleg gyümölccsel. Minden reggel ezt eszem. A péksütit meg egye az, aki akarja, én biztos nem fogom.
Persze, hogy alkalmasak. Én még sosem találkoztam olyan péktermékekkel a boltokban, amik nyersek lettek volna. Szerintem nagyon jól megsütik őket.
A Lidl, az egyik legjobb ebben.
Mindegyik helyen lehet kapni, egészséges péktermékeket is.
Csak olyan pékségben kaphatsz jó kenyeret és pékárut, ahol a tulajdonos pontosan tudja, milyen lisztet vesz (már lábon megszemlélte, megbízható üzleti partnere van), s vagy maga készíti, vagy jól képzett pékmesterek dolgoznak.
Ezek kis mennyiségben készülnek, s nem utaznak sehová.
Természetesen ehető a bolti is, csak messze nem olyanok, mint amilyennek lennie kell.
Csak egy példa: eddig 5% teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó kenyeret teljes kiőrlésűnek lehetett eladni.
Az új szabályozás szerint legalább 60% kell.
Szerinted változni fog a receptúra az üzemekben?
Nem. Majd megkerülik a szabályt.
Pl. a Lidl-ben láttam olyan izét, ami eddig baromfivirsli névre hallgatott, most baromfi rudacska van a csomagoláson.
Más nem változott.
Nem, teljesen alkalmatlanok a fogyasztásra, ezért hal meg naponta több ezer ember az országban aki a Lidl-ben vesz kakaós csigát..
Nem is értem mit gondolsz.. Igen, nyilván a hiperek pékárui nem a szakma csúcsa, de semmi bajod nem lesz tőle ha mértékkel fogyasztod.
Azok, akiknek ízlik az áruházláncokban kapható pékáru, az még soha nem evett rendeset.
Hetes véleményét teljesen osztom.
Kenyérfélékbe nem kell állományjavító, ízfokozó, savanyúságot szabályozó anyag stb.
Egy sima fehér kenyér összetétele: liszt, víz, só. Semmi, de semmi más.
"Egy sima fehér kenyér összetétele: liszt, víz, só. Semmi, de semmi más."
Azért az élesztő vagy kovász kell bele, de amúgy igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!