Melyik pörkölt a kedvencetek?
Pl. sertés, marha, csirke,őz stb.?
(Mièrt?)
Pacalpörkölt (főleg akkor, ha van benne egy kis sertésláb vagy bőrke): imádom a sűrű szaftját és azt, hogy egy ízetlen, de annál büdösebb mócsingból valami nagyszerű élmény lesz.
Kakashere: a textúrája miatt. Emlékeztet a velőre. Kicsit száraz. Tele van fehérjével.
Csirkepörkölt tanyasi csirkéből: nyáron, petrezselymes újkrumplival és uborkasalátával. Hmmm!
Zúzapörkölt: kicsit hasonló, mint a pacal. Borzasztó gusztustalan először, de amikor megpuhul és átveszi a paprikás szaft ízét, valami isteni lesz!
Szarvaspörkölt. Vaddisznópörkölt. Őzpörkölt. Finomak, csak száraz a húsuk. Kicsit másképpen is kell őket fűszerezni. Imádom. Mondjuk zsemlegombóccal vagy knédlivel!
Gombás marhapörkölt. Sok vargányával vagy őzlábbal, esetleg császárgombával. Mikor mit találtam az erdőben.
Mindegyik másért.
- csülök, köröm - imádom a bőrös-zsíros dolgokat (+ pacal)
- vadak - erőteljes, intenzív az ízük
- gomba - szeretem a gombát
- szárny - szopogatós ;)
- zúza - főleg az állaga miatt :)
Birkapörkölt.
De a marhapörkölt sincs sokkal lemaradva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!