Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi ez a folt a csirkehúson?

Mi ez a folt a csirkehúson?

Figyelt kérdés

Soha nem találkoztunk még ilyennel. Házi csirke volt, háznál lett levágva, majd mikor most a fagyasztóból elővettük ezt a foltot találtuk a hátsó felénél, a bőrön, belül.

[link]

Mi lehet ez? Anyukám szerint "fáradt olaj" szaga volt, én is éreztem valamit, de nem tudtam mihez hasonlítani. Közelről a szélénél apró pöttyökben "szürke" a folt, szóval elég érdekes.

Van ötletetek, mi lehet ez? A hús többi részének nem volt szaga, az szép volt. A hátsó felét azért nem használtuk fel, de a csirke mellét stb igen.

2017. szept. 1. 16:23
 1/10 anonim válasza:
75%
Fagyott alvadt vér?
2017. szept. 1. 16:29
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Én is vérre tippelnék első ránézésre.
2017. szept. 1. 16:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem annak tűnik. A bőre alatt volt, de nem lehet se lemosni se leszedni sehogy. Úgy "benne van"... fura.
2017. szept. 1. 16:39
 4/10 anonim válasza:
43%

Ez alvadt vér.

Én is találkoztam már ilyennel, de én mindig kivágom valahogy, vagy ha nem lehet, akkor mehet a kukába a része a csirkének, mert meg nem esszük.

2017. szept. 1. 16:56
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Ez nem vér. Erősebb pigment. Nem tiszta húshibrid volt, ennyi.
2017. szept. 1. 17:03
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
Mongolfolt. Bizonyíték, hogy a japán és magyar tyúk rokonok.
2017. szept. 1. 17:08
 7/10 A kérdező kommentje:
De attól, ha pigmentfolt, lehet erősebb ott a szaga a húsnak? Mert lérdekes szagot is éreztünk rajta. Köszönöm a válaszokat. :)
2017. szept. 1. 17:11
 8/10 anonim ***** válasza:
80%
Szaga elvileg nincs. Akkor nem tudom. A vér nem ilyen szürkés pöttyökből állt össze.
2017. szept. 1. 18:02
 9/10 A kérdező kommentje:
igen, ez az érdekes számunkra is, hogy pontokból áll a széle, beljebb ahol már nagyon szürke-fekete, ott már egységes, nem pontokból áll.
2017. szept. 1. 19:01
 10/10 anonim ***** válasza:
71%

Házicsirke, de honnan tudhatjuk milyen higiéniás körülmények közt vágták le.

Simán lehet olaj, ha olyan helyen szedte szét a pipit.

2017. szept. 2. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!